Γυρίζει η μπίλια για 26 Μαρτίου ή 2 Απριλίου λόγω απογραφής: Δευτέρες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική στις 22 Μαΐου μελετούν τώρα στο Μαξίμου!

Γυρίζει η μπίλια για 26 Μαρτίου ή 2 Απριλίου λόγω απογραφής: Δευτέρες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική στις 22 Μαΐου μελετούν τώρα στο Μαξίμου!

Τα ανοιχτά ζητήματα σχετικά με Ταμείο Ανάκαμψης, επιδοτήσεις στην Τοπική αυτοδιοίκηση, στεγαστικά - καταναλωτικά δάνεια, επιδοτήσεις αερίου, μεγάλα έργα υποδομών με κομβικό την παραχώρηση της Αττικής οδού!

Μιλήσαμε πολύ πρόσφατα με πολιτικό που αποσύρεται (οριστικά; Κρατήστε μία επιφύλαξη) από την ενεργό δράση αλλά ξέρει να «διαβάζει» τα σημάδια της επικαιρότητας.

Η βασική ερώτηση ήταν φυσικά ο χρόνος των εκλογών και η απάντηση αρκούντως γλαφυρή:

Αν πρέπει να απαντήσω, δεν πιστεύω πως οι εκλογές μας έφτασαν και μάλιστα με βήμα ταχύ, όπως πιστεύουν πολλοί ειδικά αφότου ο ίδιος ο Μητσοτάκης πολύ έμμεσα τις προανήγγειλε με αίσθηση γεύσης και όσφρησης λέγοντας ότι “μυρίζει πλέον εκλογές”. Έτσι και αλλιώς το 2023 είναι χρονιά εκλογών οπότε, η προαναγγελία ήταν αναμενόμενη. Θα πάμε λοιπόν σε εκλογές πριν κλείσει το μέγιστο θέμα με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και τη μοιρασιά τους; Θα πάμε πριν ρυθμιστούν όλες οι επιδοτήσεις και προσφορές προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση που βγάζει κυβερνήσεις και βουλευτές; Θα πάμε πριν λυθεί το θέμα με τις επιδοτήσεις του αερίου προς τους χιλιάδες καταναλωτές; Με τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια να μένουν αρρύθμιστα; Πριν τακτοποιηθούν 4-5 μεγάλα έργα υποδομών όπως η Αττική Οδός; Όλα αυτά θα λυθούν ή θα δρομολογηθούν γύρω στην άνοιξη και εγώ βλέπω τις πρώτες εκλογές το νωρίτερο εκείνη την γλυκιά εποχή του χρόνου κατέληξε στην ανάλυσή του.

Προσέθεσε επίσης πως είναι βέβαιον, ότι ενόψει άνοιξης και κρίσιμων διαδικασιών θα θαυμάζουμε ολοένα και περισσότερους υπουργούς να προβάλλονται και αυτοπροβάλλονται για να διεκδικήσουν την πρωτιά (και όχι μόνο την εκλογή και επανεκλογή) στην περιφέρειά τους…

Γυρίζει η μπίλια για 26 Μαρτίου! Ή στις 2 Απριλίου (πιθανόν και 9 Απριλίου Κυριακή των Βαΐων) λόγω νέας απογραφής!

Όσον αφορά την πιθανή ημερομηνία των εθνικών εκλογών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν τελικά ο πρωθυπουργός δεν προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό Φεβρουάριο ή ακόμη και Γενάρη, τότε το πιθανότερο είναι να προκηρύξει τις εκλογές τέλη Φεβρουαρίου και να διενεργηθούν την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ειδικότερα στις 26!

Εάν ωστόσο ο πρωθυπουργός θελήσει να κάνει χρήση της νέας απογραφής που διαφοροποιεί τα δεδομένα στις περιφέρειες όσον αφορά τις έδρες, τότε οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Απριλίου ή στις 9 Απριλίου που είναι Κυριακή των Βαΐων και θα επακολουθήσει η μεγάλη έξοδος του Πάσχα προς την περιφέρεια!

Η λογική της 26ης Μαρτίου ή μιας πολύ κοντινής ημερομηνίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα ήθελε μέχρι τέλη Μαΐου που έχει ανοίξει πια για τα καλά η τουριστική περίοδος να έχει ολοκληρωθεί η σειρά των εκλογικών αναμετρήσεων.

Οπότε, όπως ακούγεται από τους καλά γνωρίζοντες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε οι δεύτερες εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης – και όχι απλής όπως στις πρώτες εκλογές – αναλογικής, να διενεργηθούν το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου 2023!