Hyundai Palisade: Η νέα ναυαρχίδα της εταιρίας

03/05/2022, 21:48
Hyundai Palisade: Η νέα ναυαρχίδα της εταιρίας

Aποκάλυψη του Palisade σε παγκόσμια πρώτη στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (15-24 Απριλίου) και από εκεί στις αγορές του κόσμου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ραστώνης.

Και γιατί η πρώτη παρουσίαση του νέου μοντέλου στη μητρόπολη του κόσμου; Γιατί η αγορά των ΗΠΑ για τη Hyundai είναι μια πολύ δυνατή αγορά, καθώς το 2021 μέσω των 830 επισήμως μονάδων κυκλοφόρησαν περισσότερα από 730.000 μοντέλα της κορεάτικης φίρμας. Το Palisade, λοιπόν, έρχεται και ταυτόχρονα παρουσιάζει το νέο σχεδιαστικό ύφος της εταιρίας με τετράγωνη μεγάλη σε διαστάσεις μάσκα και φώτα με δύο διαφορετικές διατάξεις.

Η μία διάταξη είναι σαν συνέχεια της μάσκας, ενώ η άλλη περιλαμβάνει κάθετους διπλούς προβολείς στις άκρες των φτερών. Νέα διάταξη και για τα πίσω φώτα, κάθετα – που εκτείνονται και στα πλαϊνά του αμαξώματος, με υποδοχή για την πινακίδα κυκλοφορίας στο μέσον της πόρτας των αποσκευών όπου σε όλο σχεδόν το μήκος αναγράφεται η ονομασία του μοντέλου.

Η νέα σχεδιαστική ταυτότητα «βγάζει» δυναμισμό και ταιριάζει στο στυλ του αυτοκινήτου που έρχεται με πλούσιες διαστάσεις, με το μήκος να ξεπερνάει τα 5 μ. Αφού προορίζεται κατά κύριο λόγο για την αγορά των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε η ναυαρχίδα των SUV να μην ανταποκρίνεται στις εξωτερικές διαστάσεις.Χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες επιφάνειες των κρυστάλλων, τους επίσης μεγάλους εξωτερικούς καθρέπτες, ενώ οι ζάντες 20 ιντσών είναι στάνταρ.

Νέα σχεδίαση και στο εσωτερικό με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών, οθόνη αφής 12,3 ιντσών νέας σχεδίασης τιμόνι, state οf art επιλογέας ταχυτήτων, καθίσματα θερμαινόμενα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα με μασάζ και εργονομικό αυτό του οδηγού, επενδύσεις στα καθίσματα από ύφασμα μέχρι δέρμα Nappa ειδικής επεξεργασίας, για πρώτη φορά σε Hyundai σύνδεση Wi-Fi με Hot-Spot, και πρώτη φορά επίσης για Hyundai με τρεις σειρές καθισμάτων αλλά για 8 άτομα.

Ο κινητήρας είναι βενζίνης ατμοσφαιρικός 3.8 λίτρων V6, απόδοσης 261 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με paddles στο τιμόνι, με την κίνηση να μεταδίδεται στον έναν άξονα ή και στους δύο μέσω του εξελιγμένου συστήματος HTRAC με τρία οδηγικά μενού.

Το Palisade εξοπλίζεται με όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα οδηγού και φυσικά υψηλής απόδοσης Hi-Fi. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Hyundai στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.