Χρυσός: Πληθωρισμός και δολάριο οδήγησαν σε υψηλό έξι εβδομάδων

08/04/2021, 22:25
Χρυσός: Πληθωρισμός και δολάριο οδήγησαν σε υψηλό έξι εβδομάδων

Στα 1.758,20 δολάρια η ουγγιά, με ημερήσια άνοδο 1%, έκλεισε σήμερα, Πέμπτη η τιμή του χρυσού, λόγω της αύξησης του πληθωρισμού αλλά και της πτώσης του δολαρίου.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Μαΐου σημείωσε άνοδο 1,3% κλείνοντας στα 25,59 δολάρια ανά ουγγιά και ο χαλκός Μαΐου πρόσθεσε 1 ποσοστιαία μονάδα κλείνοντας στα 4,10 δολάρια ανά λίβρα.

Η πλατίνα Ιουλίου είχε μικρά κέρδη 0,3% στα 1.235,40 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο Ιουνίου έκλεισε στα 2.628,30 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο επίσης 0,3%.

Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου διεύρυναν τα κέρδη τους μετά την παρέμβαση του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΔΝΤ ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα θέλει να δει απτές αποδείξεις ισχυροποίησης της οικονομίας προτού εξετάσει το ενδεχόμενο να υποχωρήσει από τη "χαλαρή" νομισματική πολιτική της. Επανέλαβε επίσης την προσδοκία ότι η αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού φέτος θα είναι προσωρινή.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από το 1,64%, ενώ το δολάριο υποχώρησε κατά 0,4%.

Εάν συνεχιστεί η αποκλίμακωση των αποδόσεων των ομολόγων και σταματήσει το ράλι του δολαρίου, τότε η τιμή του χρυσού "θα ξεφύγει, με τον επόμενο στόχο να είναι κοντά στα 1.805 δολάρια ανά ουγγιά, ανέφερε ο αναλυτής Tyler Richey, της Sevens Report Research.

Σε αυτό το κλίμα