Πετρέλαιο: Ανοδικά έκλεισε η τιμή του αργού μετά το συμβάν στη Σαουδική Αραβία

12/04/2021, 23:17
Πετρέλαιο: Ανοδικά έκλεισε η τιμή του αργού μετά το συμβάν στη Σαουδική Αραβία

Με άνοδο έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, μετά από την είδηση ότι οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας αυξάνοντας και πάλι την ένταση στη Μέση Ανατολή. 

Το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου, παραδόσεως Μαΐου, κέρδισε 38 σεντς ή 0,6% και έκλεισε στα 59,70 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Ιουνίου στο μεταξύ κινήθηκε ανοδικά κατά 33 σεντς ή 0,5% φτάνοντας τα 63,28 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Αναφορικά με το συμβάν στην Μέση Ανατολή, οι αντάρτες Χούτι ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις με drones και βαλλιστικούς πυραύλους κατά στόχων στη Σαουδική Αραβία. Μεταξύ των στόχων είναι εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Saudi Aramco, όπως μετέδωσε το Reuters. Από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για τις επιθέσεις.

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ διευκρίνισε πάντως ότι η ισχυρή ανάκαμψη δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε εικασίες ότι η Fed θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια της το 2021. "Νομίζω ότι δεν είναι πιθανό να αυξήσουμε τα επιτόκια κάποια στιγμή αυτό το έτος", ανέφερε ο Πάουελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "60 minutes".