Πετρέλαιο: Η εβδομάδα έκλεισε με πτώση 1% των διεθνών τιμών

23/04/2021, 23:10
Πετρέλαιο: Η εβδομάδα έκλεισε με  πτώση 1% των διεθνών τιμών

Ανοδικά κινήθηκαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή καθώς τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ οδηγούν σε εκτιμήσεις αύξησης της ζήτησης.

Το αργό πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate (WTI), παραδόσεως Ιουνίου κινήθηκε ανοδικά κατά 71 σεντς ή 1,2%, για να κλείσει η τιμή του στα 62,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent παραδόσεως Ιούνιου κατέγραψε άνοδο την Παρασκευή, επίσης, 71 σεντς ή 1,1% κλείνοντας στα 66,11 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Σε εβδομαδίαια βάση, το WTI υποχώρησε κατά 1,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, ενώ το Brent έχασε 1%.

Η αγορά προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τι θα επηρεάσει περισσότερο τη ζήτηση ενέργειας, βλέποντας αύξηση των μολύνσεων της covid-19 σε Ινδία και Ιαπωνία, την ώραπου η ζήτηση αυξάνεται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη", δήλωσε η Paola Rodriguez-Masiu, αντιπρόεδρος των πετρελαϊκών αγορών της Rystad Energy, σε σημείωμά της.

"Οι αριθμοί των κρουσμάτων σε αυτές τις δύο χώρες προκάλεσαν ανησυχία στους traders καθόλη την εβδομάδα, ωθώντας προς τακάτω τις τιμές".

Οι απώλειες για το πετρέλαιο στην εβδομάδα είναι "δικαιολογημένες", ειδικά με την Ινδία να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την έξαρση κρουσμάτων της covid-19, δήλωσε και ο Tariq Zahir, διευθύνων σύμβουλος της Tyche Capital Advisors.