Πετρέλαιο: Ο προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις του OPEC+ οδήγησε σε πτώση των τιμών

22/06/2021, 23:32
Πετρέλαιο: Ο προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις του OPEC+ οδήγησε σε πτώση των τιμών

Με πτώση έκλεισαν την Τρίτη οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καθώς οι traders προβληματίζονται σχετικά με το αν οOPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) να συμφωνήσουν και σε νέες αυξήσεις της παραγωγής καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία του κορονοϊού. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου, το οποίο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών, υποχώρησε κατά 60 σεντςή 0,8% στα 73,06 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το συμβόλαιο του Αυγούστου έχασε 27 cσεντς ή 0,4% στα 72,85 δολάρια το βαρέλι.

Ο OPEC+ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και η Ρωσία φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να εξετάζει να προτείνει την αύξηση της παραγωγής από τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι η πρόοδος που έχουν καταγράψει οι μεγαλύτερες οικονομίες στις εμβολιαστικές εκστρατείες έχει δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και την κατανάλωση, οδηγώντας σε ισχυρά κέρδη τις τιμές του πετρελαίου. Ο OPEC και οι σύμμαχοι του έχουν καταλήξει σε μια στρατηγική σταδιακής επαναφοράς της προσφοράς που απομάκρυναν από την αγορά λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
Η επιστροφή της ζήτησης ωστόσο έχει αρχίσει να δοκιμάζει την στρατηγική αυτή, με κάποια μέλη του OPEC να έχουν συζητήσει την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης της παραγωγής, με έναρξη από τον Αύγουστο. Η επόμενη συνεδρίαση του OPEC+ είναι την 1η Ιουλίου.