Πετρέλαιο: Άνοδος για την τιμή του αργού λόγω υποχώρησης αποθεμάτων

23/06/2021, 23:02
Πετρέλαιο: Άνοδος για την τιμή του αργού λόγω υποχώρησης αποθεμάτων

Με άνοδο έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που δείχνουν ότι τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά σχεδόν 8 εκατ. βαρέλια, συμπληρώνοντας πέντε διαδοχικές εβδομάδες πτώσης. 

Το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου παραδόσεως Αυγούστου κινήθηκε ανοδικά κατά 23 σεντς ή 0,3% στα 73,08 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Αυγούστου κατέγραψε άνοδο 38 σεντς ή 0,5%, υπερβαίνοντας το ψυχολογικό όριο των 75 δολαρίων, κλείνοντας στα 75,19 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures. Πρόκειται για το το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Το Brent του Σεπτεμβρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, ενισχύθηκε κατά 42 σεντς ή 0,6% στα 74,50 δολάρια το βαρέλι.

Τα εμπορικά αποθέματα υποχώρησαν κατά 7,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA). Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts έκαναν λόγο για πτώση κατά 6,3 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία της EIA έδειξαν παράλληλα ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.