Πετρέλαιο: Άνοδος για το αμερικανικό αργό - Στο 51% τα κέρδη από την αρχή του χρόνου

30/06/2021, 23:15
Πετρέλαιο: Άνοδος για το αμερικανικό αργό - Στο 51% τα κέρδη από την αρχή του χρόνου

Ανοδικά έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων περί υποχώρησης των εμπορικών αποθεμάτων και εν'όψει των αυριανών αποφάσεων του OPEC + σχετικά με τα επίπεδα της παραγωγής.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κινήθηκε ανοδικά κατά 49 σεντς ή 0,7% και έκλεισε στα 73,47 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το αμερικανικό αργό σημείωσε άλμα 24,2% στο τρίμηνο, ενώ από την αρχή του έτους σημειώνει ράλι 51%.

Το Brent Σεπτεμβρίου, κέρδισε 34 cents ή 0,5% στα 74,62 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Το Brent του Αυγούστου ενισχύθηκε επίσης 0,5% στα 75,13 δολ. το βαρέλι.

Το Brent κέρδισε συνολικά 18,2% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει άλμα 45%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 6,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 4,7 εκατ. βαρέλια. Οι traders περιμένουν πλέον την συνεδρίαση του OPEC+ αύριο, με τους αναλυτές να περιμένουν την επίτευξη συμφωνίας για μια νέα αύξηση της προσφοράς κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, με ισχύ από τον Αύγουστο καθώς η ζήτηση παραμένει σε ανοδική τροχιά εν μέσω της παγκόσμιας ανάκαμψης.