Πετρέλαιο: Η μείωση των αποθεμάτων έφερε άνοδο στην τιμή του αργού

28/07/2021, 23:32
Πετρέλαιο: Η μείωση των αποθεμάτων έφερε άνοδο στην τιμή του αργού

Με άνοδο έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν μείωση των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Σεπτεμβρίου κατέγραψε άνοδο 74 σεντς ή 1% και έκλεισε στα 72,39 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Σεπτεμβρίου, στο μεταξύ, ανέβηκε κατά 26 σεντς ή 0,4% στα 74,74 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 35 cents ή 0,5% στα 73,87 δολ. το βαρέλι.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 4,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουλίου. Αυτή ήταν η ένατη εβδομαδιαία πτώση στις τελευταίες 10 εβδομάδες.

Η EIA ανακοίνωσε παράλληλα ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,3 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για πτώση 1,3 εκατ. και 1,6 εκατ. αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της S&P Global Platts έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.