Πετρέλαιο: Άνοδος των διεθνών τιμών για τέταρτο συνεχόμενο μήνα

30/07/2021, 23:22
Πετρέλαιο: Άνοδος των διεθνών τιμών για τέταρτο συνεχόμενο μήνα

Ανοδικά κινήθηκαν την Παρασκευή οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ κατέγραψαν μείωση αυτή την εβδομάδα και συνεχίζουν πτωτικά.

Η τιμή του συμβολαίου για το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate, παραδόσεως Σεπτεμβρίου κινήθηκε ανοδικά κατά 0,33 δολάρια, περίπου 0,5% την Παρασκευή, για να κλείσει στα 73,95 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τουψηλότερο επίπεδο από τις 13 Ιουλίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Σε εβδομαδιαία βάση το WTI σημείωσε άνοδο 2,6% και σε μηνιαία περίπου 0,7%.

Το συμβόλαιο για το πετρέλαιο τύπου Brent, παραδόσεως Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 0,28 δολάρια, (0,4%), στα 76,33 δολάρια το βαρέλι, με κέρδη 3% στην εβδομάδα και 1,6% στον μήνα.

Όπως ανέφερε ο αναλυτής της Commerzbank, Carsten Fritsch στο διεθνές οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο CNBC, οι traders φαίνεται ότι δεν δίνουν, πλέον, τόσο βάρος στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του COVID 19, όπως είχε συμβεί στην αρχή της εβδομάδας και πλέον η αγορά έχει αρχίσει να κινείται με βάση τον νόμο προσφοράς και ζήτησης,