Wall Street: Άνοδος για τέταρτη συνεχή εβδομάδα

16/04/2021, 23:31

Με άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, την Παρασκευή, επηρεασμένοι απότα θετικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 34.200,67 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από τη μετοχή της Cisco που είχε άνοδο 2,44%, ενώ από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη 24 κατέγραψαν άνοδο και μόλις 6 αρνητικό πρόσημο. Σημειώνεται ότι ο δείκτης έκλιεσε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε και αυτός σε νέο ιστορικό υψηλό, κλείνοντας ανοδικά κατά 0,36% στις 4.185,47 μονάδες. Ον τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε τελικά με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,10% στις 14.052,34 μονάδες, καταφέρνοντας να ισοσκελίσει τις ζημιές που σημείωνε σχεδόν σε ολόκληρη τη συνεδρίαση.

Σε εβδομαδιαία βάση, και οι τρεις δείκτες σημείωσαν άνοδο άνω του 1%. Ο Dow Jones και ο ευρύτερος S&P 500 πέτυχαν την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου, ενώ ο Nasdaq την τρίτη.

οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας -Goldman Sachs, Citigroup και JPMorgan Chase ανακοίνωσαν τις προηγούμενες ημέρες κέρδη και έσοδα πολύ υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Σήμερα, η Bank of New York Mellon ανακοίνωσε πτώση των καθαρών κερδών και εσόδων α΄ τριμήνου, ωστόσο υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σήμερα στα αποτελέσματα των Morgan Stanley, Citizens Financial Group και PNC Financial Services Group, μεταξύ άλλων.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα επίσης υποστηρίζουν τις εκτιμήσεις για ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας φέτος. Τα στοιχεία έδειξαν άλμα 18,3% της ανάπτυξης σε ετήσια βάση το α' τρίμηνο, με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση 34,2% στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Σε ό,τι αφορά τις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών σημείωσαν άλμα 19% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο, όταν οι ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν πλήξει την κατασκευαστική δραστηριότητα. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020 οι ενάρξεις κατέγραψαν άλμα 37%.

Παράλληλα, οι κατασκευαστικές άδειες, ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας, αυξήθηκαν κατά 2,7% από τον Φεβρουάριο και 30% από τον Μάρτιο του 2020.