Wall Street: Απώλειες λόγω διστακτικότητας

19/04/2021, 17:21
Wall Street: Απώλειες λόγω διστακτικότητας

Απώλειες καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας. Βασικο χαρακτηριστικό της αγοράς είναι η διστακτικότητα που απομακρύνει Dow Jone και S&P 500 από τα ρεκόρ της Παρασκευής, ενώ οι Big Tech του Nasdaq σημειώνουν τις μεγαλύττερες, μέχρι στιγμής απώλειες.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,29% στις 34.103,13 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,35% στις 4.170,86μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq παρουσιάζει πτώση 0,76%, στις 13.948,92 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones οκτώ κινούνται με θετικό πρόσημο και 22 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walt Disney με κέρδη 2,66 δολάρια (+1,42% )στα 189,92 δολ. και ακολουθούν Coca-Cola στα 54,19 δολ. με άνοδο 0,95% και η Walgreens Boots Alliance με κέρδη 0,66% στα 53,65 δολάρια. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Nike (-1,25%), Procter & Gamble (-1,16%) και Boeing (-0,99%).

Σήμερα, 81 επιχειρήσεις εισηγμένες στον S&P 500 ανακοίνωσαν αποτελέσματα, ενώ άλλες δέκα του Dow Jones αναμένονται μέσα στην εβδομάδα. Ο κολοσσός των αναψυκτικών Coca Cola ανακοίνωσε σήμερα κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της εταιρείας μοτοσυκλετών Harley-Davidson Inc.

Ο τίτλος της GameStop σημειώνει κατακόρυφη άνοδο,άνω του 8%, μετά την ανακοίνωση ότι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του έως τις 31 Ιουλίου.

Αντίθετα, η μετοχή της Tesla σημειώνει βουτιά 4% μετά την είδηση ότι δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο της εταιρείας που πιθανότατα πορευόταν με αυτόματο πιλότο το βράδυ του Σαββάτου στο Τέξας συγκρούστηκε και έπιασε φωτιά.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών η Herman Miller Inc. και η Knoll Inc. ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον συνδυασμό των δραστηριοτήτων τους. Η συμφωνία, συνολικού ύψους 1,8 δισ. δολ. θα δημιουργήσει έναν ηγέτη στον κλάδο πολυτελών επίπλων και διακόσμησης κατοικίας και γραφείου, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.

Το επενδυτικό κοινό έχει ακόμη εστιασμένο το ενδιαφέρον του και στη συζήτηση σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών που έχει προαναγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με την πρότασή του για αύξηση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από 21% σε 28%.