Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Το κλίμα αβεβαιότητας έφερε σημαντικές απώλειες

20/04/2021, 19:52
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Το κλίμα αβεβαιότητας έφερε σημαντικές απώλειες

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς η νέα έξαρση των κρουσμάτων COVID 19 δημιούργσε νέο κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 1,9% στις 433,80 μονάδες με τον ταξιδιωτικό κλάδο και τις τράπεζες να χάνουν πάνω από 3%.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX 30 υποχώρησε κατά 1,55% στις 15.129,51 μονάδες. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 σημείωσε βουτιά 2,1% στις 6.165,11 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 2% κλείνοντας στις 6.859,87 μονάδες.

Βαριές απώλειες σημειώθηκαν και στην περιφέρεια,όπου ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο παρουσίασε πτώση 2,4%, ενώ στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX 35 έκανε βουτιά 2,9%.

Η αρχική ευφορία από τους μαζικούς εμβολιασμούς, κυρίως σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, υποίκτης χωρεί σταδιακά καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού εκτοξεύονται και πάλι σε πολλές χώρες. Η Ινδία ανακοίνωσε πάνω από 200.000 νέες μολύνσεις για έκτη διαδοχική ημέρα την Τρίτη.

Οι επενδυτές στο μεταξύ συνεχίζουν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone ανακοίνωσε πτώση 3,3% στις πωλήσεις του α΄ τριμήνου, ενώ και η AB Foods κατέγραψε πτώση στα έσοδα της κατά 17%, με τα προσαρμοσμένα λειτουργικά της κέρδη να μειώνονται στο ήμισυ σχεδόν το α' εξάμηνο.

Η Atos SE ανακοίνωσε ότι τα έσοδα για το α΄ τρίμηνο μειώθηκαν εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, ωστόσο επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης.

Στα μάκρο της ημέρας, η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα στο 4,9% στο τέλος του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.