Νέα Υόρκη: Μικτή εικόνα εν αναμονή της Fed

28/04/2021, 17:15
Νέα Υόρκη: Μικτή εικόνα εν αναμονή της Fed

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης λίγη ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης της Μ. Τετάρτης, καθώς το επενδυτικό κοινό αναμένει τις ανακοινώσεις της Fed για τη νομισματική πολιτική και τις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας και των πληθωρισμό.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,43% στις 33.839,28 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά 0,22%, στις 4.195,83 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο κατά 0,15% στις 14.110,30 μονάδες.ει

Το επενδυτικό κοινό προσπαθεί, ακόμη, να αφομοιώσει τα τελευταία αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών, ενώ μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης σήμερα, αναμένονται τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών Apple, Facebook και PayPal, καθώς επίσης και των Qualcomm και eBay.

Από τις τελευταίες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ξεχωρίζουν αυτές της Boeing, η οποία ανακοίνωσε ζημιές που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και της εταιρείας βιοτεχνολογίας Amgen που επίσης ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου κατώτερα των εκτιμήσεων της αγοράς. Η Microsoft ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών

Σε ό,τι αφορά την Fed, oι επενδυτές εκτιμούν ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Fed θα επισημάνει εκ νέου τη δέσμευσή της στην τρέχουσα νομισματική πολιτική. Ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να επαναλάβει ότι η κεντρική τράπεζα δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, επαναλαμβάνοντας ότι οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές αναμένεται να είναι προσωρινές.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάρτιο για τρίτο διαδοχικό μήνα και ανήλθε σε νέο επίπεδο ρεκόρ, αλλά η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην αμερικανική οικονομία που ανακάμπτει ταχύτερα από άλλες χώρες.