Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα και νέο ρεκόρ για τον DAX 30

25/05/2021, 20:36
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με μεικτά πρόσημα και νέο ρεκόρ για τον DAX 30

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες πείρί πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,03% στις 445,20 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX 30 ενισχύθηκε 0,2% και έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό στις 15.465,09 μονάδες μετά τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από τη χώρα

Τα στοιχεία έδειξαν ότι η εμπιστοσύνη στις οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας μεταξύ των επιχειρήσεων βελτιώθηκε σημαντικά τον Μάιο, καθώς η πρόοδος της εμβολιαστικής καμπάνιας οδηγεί σε σταδιακή άρση των περιορισμών. Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ινστιτούτου Ifo τον Μάιο διαμορφώθηκε σε υψηλό δύο ετών στις 99,2 μονάδες, έναντι 96,6 μονάδων τον Απρίλιο. Ο δείκτης του Ινστιτούτου Ifo για τις επιχειρηματικές προσδοκίες το επόμενο 6μηνο ανήλθε στις 102,9 μονάδες.

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC-40 υποχώρησε 0,3% στις 6.390,27 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,3% κλείνοντας στις 7.029,79 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Deutsche Wohnen σημείωσε άλμα πάνω από 15% μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε σε πρόταση εξαγοράς ύψους 22 δισ. δολ. από τον κολοσσό του real-estate Vonovia.

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο παραμένει η υπόθεση της "κρατικής αεροπειρατείας" στην Λευκορωσία με τους Ευρωπαίους να αποφασίζουν χτες την επιβολή αυστηρών κυρώσεων. "Επίθεση στη δημοκρατία", "επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης", "επίθεση στην ευρωπαϊκή κυριαρχία": με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στο γεγονός ότι πτήση της Ryanair εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ. Η πρόεδρος της Κομισιόν στηλίτευσε ότι η Λευκορωσία χρησιμοποίησε "τον έλεγχό της στον εναέριο χώρο για να διαπράξει κρατική πειρατεία".