Wall Street: Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες - Απώλειες 1% για τις Big Tech

03/06/2021, 23:44
Wall Street: Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες - Απώλειες 1% για τις Big Tech

Με πτώση έκλεισαν οι βασικοι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, λόγω έντονων κερδοσκοπικών τάσεων, κυρίως στον τεχνολογικό τομέα και παρά τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε οριακή πτώση 0,07%, κλείνοντας στις 34.577,04 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 υποχώρησε 0,34%, για να κλείσει στις 4.193,80 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq παρουσίασε τις μεγαλύτερες απώλειες 1,03%, κλείνοντας στις 13.614,51 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης S&P 500 απέχει περί το 1% από τα ιστορικά υψηλά του, τα οποία πέτυχε μέσα στον Μάιο, ωστόσο έχει "κολλήσει" στα συγκεκριμένα επίπεδα εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Ο δείκτης έχει κερδίσει από τις αρχές του 2021 περί το 11%.

Από τις 30 μετοχές που συμμετέχουν στον Dow Jones, 16 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν εκείνες των Dow, Merck, Procter & Gamble, ενώ των απωλειών εκείνες των Intel, Boeing, Salesforce.

Οι μετοχές που εξαρτώνται περισσότερο από την επανεκκίνηση της οικονομίας κινήθηκαν πτωτικά, με εκείνες των Marriott, Carnival και Gap να υφίστανται απώλειες.

Η μετοχή της General Motors ενισχύθηκε κατά 6,40%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα αποτελέσματα α' εξαμήνου του 2021 αναμένονται σημαντικά καλύτερα σε σχέση με το guidance της.

Η AMC Entertainment, η οποία έχει βρεθεί από τις αρχές του έτους μαζί με την GameStop και άλλες εταιρείες στο επίκεντρο της "φρενίτιδας Reddit", ανακοίνωσε ότι σκόπευε να πωλήσει 11,5 εκατ. ίδιες μετοχές της, οδηγώντας τη μετοχή της, που έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακό ράλι το τελευταίο διάστημα, σε άμεση καταβύθιση έως και 33%.

Λίγο αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει ήδη στην πώληση, συγκεντρώνοντας 587,4 εκατ. δολ. Η πώληση έγινε περίπου στα 50,85 δολ. ανά μετοχή, με την τελευταία να ανατρέπει την μέχρι εκείνη τη στιγμή βουτιά της, να φτάνει να κερδίζει 4% και τελικώς να κλείνει με απώλειες 17,97%.

Σε ό,τι αφορά τα μακροικονομικά, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις αύξησαν τις προσλήψεις τον Μάιο, καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων συνεχίζει να ενισχύει την ζήτηση για υπηρεσίες και αγαθά.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία της απασχόλησης βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει την έκθεση του για την πορεία της απασχόλησης τον Μάιο, με τους αναλυτές να περιμένουν περίπου 650.000 θέσεις εργασίας μετά την απογοητευτική αύξηση του Απριλίου κατά 266.000 θέσεις εργασίας.

Ακόμη, ανάπτυξη-ρεκόρ της επιχειρηματικής δραστηριότητας έδειξαν για τον Μάιο δύο διαφορετικές εκθέσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ.