Wall Street: Άνοδος και δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ για τον S&P 500

11/06/2021, 23:33
Wall Street: Άνοδος και δεύτερο συνεχόμενο ρεκόρ για τον S&P 500

Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, παρά τα ανησυχητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Η ανοδική τάση είχε ως αποτέλεσμα να φέρει τον δείκτη S&P 500 σε δεύτερο συνεχόμενο ιστορικό υψηλό.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones μετά από ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις και αλλαγές προσήμου έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04%, στις 34.479,60 μονάδες.

Παρόμοια πορεία είχε και ο δείκτης S&P 500, που έκλεισε με άνοδο 0,19%, στις 4.247,44 μονάδες, σημειώνονται νέο ρεκόρ σε κλείσιμο για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Κέρδη 0,35% κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq που τερμάτισε στις 14.069,42 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο Dow Jones ολοκλήρωσε την εβδομάδα με απώλειες της τάξης του 0,8%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,4% και ο Nasdaq 1,9% υψηλότερα.

Οι ανησυχίες για την άνοδο του πληθωρισμού έχουν πλήξει την επενδυτική ψυχολογία το τελευταίο διάστημα καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed) να εγκαταλείψει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της νωρίτερα από ό,τι αναμένεται.

Ωστόσο, οι επενδυτές τόσο εχθές όσο και σήμερα αποφάσισαν να αγνοήσουν τα στοιχεία του πληθωρισμού και να πιστέψουν τους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας και τους αναλυτές ότι πρόκειται για πρόσκαιρο φαινόμενο.

Στηρίξεις στην αγορά παρείχε και η αντίδραση της αγοράς ομολόγων, με τις αποδόσεις να υποχωρούν παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Σημειώνεται ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε στο 1,47% εχθές για να πέσει κάτω από το 1,45% σήμερα.

Έτσι, παρότι Dow Jones και S&P 500 βρέθηκαν ενδοσυνεδριακά σε αρνητικό έδαφος, μετά το αρνητικό ξεκίνημα, τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης αντέδρασαν και έκλεισαν τελικά την ημέρα με μικρά κέρδη, όπως και ο Nasdaq που εμφάνισε σήμερα την καλύτερη εικόνα παραμένοντας στο "πράσινο” καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.