Νέα Υόρκη: Μεγάλη πτώση λόγω αρνητικής αντίδρασης των επενδυτών στη Fed

18/06/2021, 17:13
Νέα Υόρκη: Μεγάλη πτώση λόγω αρνητικής αντίδρασης των επενδυτών στη Fed

Με σημαντικές απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς το επενδυτικό κοινό αποτιμά μάλλον αρνητικά για την αγορά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,32% στις 33.377,32 μονάδες. Τον βιομηχανικό δείκτη επιβαρύνουν κυρίως οι απώλειες των μετοχών της Intel (-2,77%) και της Goldman Sachs (-2,45%).

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,979 στις 4.199,72 μονάδες . Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση 0,67%, στις 14.068,41μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones οδεύει για συνολικές απώλειες 1,9%, στη δεύτερη σερί εβδομαδιαία πτώση. Ο τεχνολογικός Nasdaq οδεύει για κέρδη 0,7% στην εβδομάδα, στην πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,6% στην εβδομάδα.

Στις μετοχές άνοδο άνω του 2% καταγράφουν οι Nvidia και Adobe, με την τελευταία να ανακοινώνει κέρδη και έσοδα καλύτερα του αναμενόμενου.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Chevron (-1,78%) και της Walgreens Boots (-1,79%,), ενώ άνω του 2% ζημιές καταγράφει η JPMorgan Chase.

Η αγορά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις συνεχίζει να κινείται στο κλίμα που διαμόρφωσαν οι ανακοινώσεις της Fed την προηγούμενη Τετάρτη. Σημειώνεται ότι οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την ταυτόχρονη λήξη σε ένα ευρύ φάσμα παράγωγων συμβολαίων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της μεταβλητότητας. Πρόκειται για το λεγόμενο quadruple witching, ήτοι την ταυτόχρονη λήξη futures και options σε χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές που συχνά οδηγεί σε αυξημένη μεταβλητότητα.