Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις εν όψει της ομιλίας Πάουελ

22/06/2021, 17:14
Νέα Υόρκη: Μικτά πρόσημα και μικρές διακυμάνσεις εν όψει της ομιλίας Πάουελ

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές κινούνται οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίαης της Τρίτης και καθώς το επενδυτικό κοινό αναμει τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,16%, στις 33.823,66 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 καταγράφει οριακά κέρδη 0,04% στις 4.226,62 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει, επίσηςη, οριακά κέρδη 0,08% στις 14.153,21 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Boeing (-1,25%), American Express (-1,15%) και Goldman Sachs Group (-1,01%).

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει δρομολογήσει έρευνα για να αξιολογήσει αν η Google εμπλέκεται σε συμπεριφορά που είναι αντίθετη προς τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού.

Η Delta Air Lines φέρεται να εξετάζει να προσλάβει περισσότερους από 1.000 πιλότους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Reuters και Bloomberg καθώς περιμένει σημαντική ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια το επόμενο έτος.

Η επιχείρηση συμβούλων Korn Ferry ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το δ' τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και έδωσε αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.

Η GameStop ανακοίνωσε ότι πρόσφερε 5 εκατ. μετοχές για να αντλήσει περίπου 1,126 δισ. δολ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές περιμένουν την κατάθεση του Πάουελ σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πανδημία του κορονοϊού. Αυτή είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του επικεφαλής της Fed από την προηγούμενη Τετάρτη όταν ο πρόεδρος της Fed ανακοίνωσε ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας έχουν ξεκινήσει να συζητούν την σταδιακή μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων που πραγματοποιεί η τράπεζα για την τόνωση της ανάπτυξης.