Wall Street: Άνοδος και νέο ρεκόρ για τον Nasdaq λόγω Πάουελ

22/06/2021, 23:22
Wall Street: Άνοδος και νέο ρεκόρ για τον Nasdaq λόγω Πάουελ

Με άνοδο έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Νέο ρεκόρ σημείωσε ο τεχνολογικός Nasdaq, μετά τις δηλώσεις του Πάουελ ότι η Fed δεν θα πάει σε προληπτική αύξηση των επιτοκίων, λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,20% στις 33.945,58 μονάδες,. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,51% κλείνοντας στις 4.246,44 μονάδες. O τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,79% στις 14.253,27 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στις επιχειρήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει δρομολογήσει έρευνα για να αξιολογήσει αν η Google εμπλέκεται σε συμπεριφορά που είναι αντίθετη προς τον ανταγωνισμό.

Η Delta Air Lines φέρεται να εξετάζει να προσλάβει περισσότερους από 1.000 πιλότους μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Reuters και Bloomberg καθώς περιμένει σημαντική ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια το επόμενο έτος.

Η επιχείρηση συμβούλων Korn Ferry ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ για το δ' τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και έδωσε αισιόδοξες προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο.

Η GameStop ανακοίνωσε ότι πρόσφερε 5 εκατ. μετοχές για να αντλήσει περίπου 1,126 δισ. δολ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Στο μεταξύ, μιλώντας σήμερα σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ο πρόεδρος της Fed επανέλαβε την πεποίθηση του ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει σταδιακά.

"Δεν θα αυξήσουμε τα επιτόκια προληπτικά επειδή φοβόμαστε την ενδεχόμενη εμφάνιση του πληθωρισμού. Θα περιμένουμε για αποδείξεις πραγματικού πληθωρισμού ή άλλων ανισορροπιών", ανέφερε ο Πάουελ.

Σημειώνεται ότι η Fed ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι περιμένει να πραγματοποιήσει δύο αυξήσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2023, αναγνωρίζοντας έτσι ότι η ραγδαία άνοδος του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες την υποχρεώνει να προχωρήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο στην σύσφιξη της πολιτικής της.