Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση λόγω ανησυχιών για την ανάκαμψη

08/07/2021, 20:00
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση λόγω ανησυχιών για την ανάκαμψη

Με μεγάλες απώλειες έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη με φόντο την μετάλλαξη Δέλτα έχουν κορυφωθεί και οδήγησαν σε παγκόσμιο sell - off.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,73%, στις 451,61 μονάδες, με τον κλάδο των εταιρειών λιανικής να σημειώνουν πτώση 3,2% και να ηγούνται των ζημιών.

Στην περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 2,55% στις 24.641,67 μονάδες. Στη Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX 35 απώλεσε 2,31% κλείνοντας στις 8.650,10 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών η Knorr-Bremse σημείωσε άνοδο 7,3% μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων της γερμανικής εταιρείας κατασκευής φρένων για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας φωτισμού αυτοκινήτων Hella.

Η Deliveroo σημείωσε αρχικά άνοδο της τάξεως του 5%, για να κλείσει κατά 2,3% χαμηλότερα, αφού αύξησε τις προβλέψεις για την ακαθάριστη αξία συναλλαγών για το σύνολο του έτους. Η βρετανική εταιρεία παράδοσης φαγητού προειδοποίησε επίσης ότι το περιθώριο κέρδους της θα διαμορφωθεί στο χαμηλότερο σημείο των προσδοκιών λόγω των επενδύσεων σε ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η γερμανική TeamViewer σημείωσε "βουτιά" 14,3% μετά την ανακοίνωση πρόβλεψης για κάτω του αναμενόμενου αύξηση των χρεώσεων του δεύτερου τριμήνου.

Η μεγάλη πτώση στην Ευρώπη ακολούθησε το αρνητικό κλίμα τόσο στην Ασία όσο και στις ΗΠΑ, με τη Wall Street να καταγράφει, μέχρι στιγμής, μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις των τελευταίων δύο μηνών.