Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικρές απώλειες λόγω πιέσεων στην...Ασία

26/07/2021, 20:48
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικρές απώλειες λόγω πιέσεων στην...Ασία

Με μικρή υποχώρηση έκλεισαν τη Δευτέρα τα κυριότερα ευρωπαίκά χρηματιστήρια επηρεασμένα από την μεγάλη πτώση των δεικτών, νωρίτερα, στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ, που οφείλονται στις πιέσεις των ρυθμιστικών αρχών της χώρας στις εταιρείες τεχνολογίας και ιδιωτικής εκπαίδευσης λόγω της περαιτέρω αυστηροποίησης του ρυθμιστικού πλαισίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,1% στις 461,14 μονάδες, τερματίζοντας ένα ανοδικό σερί τεσσάρων διαδοχικών συνεδριάσεων.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX 30 κατέγραψε απώλειες 0,3% και έκλεισε στις 15.618,98 μονάδες μετά τις απογοητευτικές μακροοικονομικές ειδήσεις που έδειξαν ότι το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούλιο, εν μέσω ανησυχιών για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, και εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε 0,15% κλείνοντας στις 6.578,60 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,03% στις 7.025,43 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο και ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη σημείωσαν άνοδο 0,7%.

Σε επίπεδο εταιρικών ειδήσεων, η Credit Suisse συμφώνησε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον πρώην επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης πλούτου της, Iqbal Khan, σχετικά με το σκάνδαλο κατασκοπείας το οποίο οδηγήσε σε παραίτηση τον πρώην CEO της ελβετικής τράπεζας, Tidjane Thiam.

Η ολλανδική Prosus NV, η οποία κατέχει μερίδιο 28,9% στον Tencent κατρακύλησε 8,8% καθώς το Πεκίνο ενέτεινε τον ρυθμιστικό έλεγχο στον κινεζικό διαδικτυακό κολοσσό.