Νιγηρία: Νέα απαγωγή 317 μαθητριών από ενόπλους

26/02/2021, 16:03
Νιγηρία: Νέα απαγωγή 317 μαθητριών από ενόπλους

Νέα απαγωγή μαθητριών σε διάστημα μιας εβδομάδας σημειώθηκε σήμερα στην πόλη Ζανγκέμπε της βορειοδυτικής Νιγηρίας, όπου ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο και απήγαγαν 317 νεαρές.

Οι απαγωγές από σχολεία τείνουν να γίνουν ενδημικές στις βόρειες περιφέρειες της πιο πολυάνθρωπης χώρας της Αφρικής, όπου η ασφάλεια έχει καταρρεύσει και οι ένοπλοι μαχητές έχουν αυξηθεί.

«Η Αστυνομική Διοίκηση της Πολιτείας Ζαμφάρα, σε συνεργασία με το στρατό, έχει αρχίσει κοινή επιχείρηση για να διασώσει τις 317 μαθήτριες που απήχθησαν από τους ένοπλους συμμορίτες από το Κυβερνητικό Δευτεροβάθμιο Σχολείο Επιστημών της Ζανγκέμπε», αναφέρει η αστυνομία.

Η αύξηση των απαγωγών τροφοδοτείται εν μέρει από τα μεγάλα ποσά που πληρώνει η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για τα παιδιά, αναφέρουν στο Ρόιτερς αξιωματούχοι.

Ωστόσο η κυβέρνηση αρνείται πως καταβάλλει λύτρα.

Σε απαγωγές από σχολεία επιδίδονταν άλλοτε μόνο στη νοτιοανατολική Νιγηρία οι ισλαμιστικές οργανώσεις Μπόκο Χαράμ και Ισλαμικό Κράτος στην Επαρχία Δυτικής Αφρικής, όμως την τακτική αυτή έχουν πλέον υιοθετήσει και άλλοι μαχητές στη βορειοδυτική Νιγηρία.