Κύπρος: Εμπρηστικές και ανιστόρητες δηλώσεις του Φουάτ Οκτάι στα κατεχόμενα

07/07/2021, 22:08
Κύπρος: Εμπρηστικές και ανιστόρητες δηλώσεις του Φουάτ Οκτάι στα κατεχόμενα
Εμπρηστική ρητορική από τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, ο οποίος, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι υπάρχει πράγματι ζήτημα κατοχής στην Κύπρο από τους «Ελληνοκύπριους» ενώ τους χαρακτήρισε «εισβολείς» όπως και τους Έλληνες!

Ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος είπε πως βρίσκεται στο ψευδοκράτος για να «προετοιμάσει το έδαφος» για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 20 Ιουλίου.

Ο Φουάτ Οκτάι, στις δηλώσεις του, ισχυρίστηκε ότι η 20η Ιουλίου είναι μια επέτειος κατά την οποία «οι Τουρκοκύπριοι ελευθερώθηκαν», ενώ πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν μια ιστορία αιώνων στο νησί και είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του. Στη συνέχεια είπε ότι οι «εισβολείς» προσπαθούν τώρα να αλλάξουν τις πραγματικότητες αλλά δεν θα πετύχουν.

Ανέφερε ακόμη ότι εργάζονται για να ενδυναμωθούν οι Τουρκοκύπριοι και μίλησε για τα διάφορα έργα που γίνονται και ισχυρίστηκε ότι όντως υπάρχει θέμα κατοχής στην Κύπρο αλλά αφορά την εισβολή στην Κυπριακή Δημοκρατία από τους Ελληνοκύπριοι. «Η Τουρκία», υποστήριξε, «έφθασε στην Κύπρο το 1974 στη βάση των εγγυήσεων και έφερε την ελευθερία στους Τ/κ» ενώ τέλος, ανέφερε ότι το ψευδοκράτος δυναμώνει με τη στήριξη της Τουρκία.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ σε συνέντευξή του στο CNN Turk είχε αναφέρει ότι τα τουρκικά drones προστατεύουν τα κατεχόμενα από «επιθέσεις».