Ουάσινγκτον: Έρευνα για βόμβα στο Καπιτώλιο

19/08/2021, 19:29
Ουάσινγκτον: Έρευνα για βόμβα στο Καπιτώλιο

Έναν ύποπτο ο οποίος εντοπίσθηκε σε όχημα έξω από τη βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου απένταντι από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον και φέρεται να έχει τοποθετήσει βόμβα περικύκλωσαν αστυνομικές δυνάμεις μετά από σχετική ειδοποίηση που έλαβαν.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα κτίρια στην περιοχή έχουν εκκενωθεί και οχήματα έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στη σκηνή, καθω πρόκειται για μια έρευνα απειλής βόμβας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικές ύλες.

Όμως, οι άνθρωποι στο Κογκρέσο ενημερώθηκαν ότι ο επιβάτης του οχήματος είχε πει ότι κατείχε βόμβα και οι αρχές επεξεργάζονταν τις αντιδράσεις τους έχοντας κατά νου αυτή την απειλή, δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters.

Η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους γύρω από το κτιριακό συγκρότημα του Καπιτωλίου, καθώς πυροσβεστικά και διασωστικά οχήματα κατευθύνονταν στην περιοχή. Στην επιχείρηση συμμετέχει το FBI επίσης.

Η αστυνομία ζήτησε από πολίτες και εργαζόμενους να απομακρυνθούν από την περιοχή. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει συνεδρίαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία. Στις έρευνες συμμετέχει και το FBI.