Οι ρωσικές δυνάμεις αντέχουν ακόμα 14 ημέρες

15/03/2022, 12:15
Οι ρωσικές δυνάμεις αντέχουν ακόμα 14 ημέρες

Σύμφωνα με βρετανική πηγή άμυνας «οι Ρώσοι έχουν ακόμα δύο εβδομάδες πλήρους επιχειρησιακής δυνατότητας»

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενη πηγές που είναι γνώστες αμυντικών θεμάτων, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούν να είναι μάχιμες τουλάχιστον για 14 ημέρες ακόμη. Σύμφωνα με βρετανική πηγή άμυνας «οι Ρώσοι έχουν ακόμα δύο εβδομάδες πλήρους επιχειρησιακής δυνατότητας».

Το γεγονός ότι δεν καταγράφουν την πρόοδο που θα ήθελαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όχι μόνο έχει ρίξει το ηθικό των Ρώσων αλλά στην απελπισία τους, εξαπολύουν όλο και πιο καταστροφικά χτυπήματα, όπως για παράδειγμα στο Χάρκοβο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", επικαλούμενη «ανώτερες βρετανικές πηγές άμυνας», οι Ρώσοι δυσκολεύονται να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στις πολεμικές τους επιχειρήσεις και αυτό θα αρχίσει να είναι ορατό σε 10 έως 14 ημέρες από σήμερα.

Χθες, την ώρα που οι Ρώσοι σφυροκοπούσαν πόλεις της Ουκρανίας, όπως το Κίεβο και το Χάρκοβο, η αντίσταση των Ουκρανών «φρέναρε» σε μεγάλο βαθμό τη ρωσική εισβολή, κάτι που παραδέχθηκαν για πρώτη φορά άνθρωποι του καθεστώτος Πούτιν.

Αλλά και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων που διανύει ήδη την τρίτη εβδομάδα, έχει σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιηθεί.

Σύμφωνα με ανώτατη βρετανική πηγή, γράφει η "Daily Mail", «Η Ουκρανία έχει κάνει τη Ρωσία να τρέχει. Ξεμένουν από έμψυχο δυναμικό και ξεμένουν από ενέργεια. Όσο διατηρούμε την πίεση έχουν δέκα με 14 ημέρες πριν φτάσουν το σημείο κορύφωσης. Τότε είναι που η δύναμη της ουκρανικής αντίστασης θα γίνει μάλλον μεγαλύτερη από την επιθετική δύναμη της Ρωσίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμψυχώνει το στράτευμα λέγοντας ότι αυτοί «είναι οι νικητές του πολέμου».

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media σήμερα τα ξημερώματα υποστήριξε ότι, «οι γενναίοι μαχητές της Ουκρανίας συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφικές απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα».

«Σύντομα ο αριθμός των ρωσικών ελικοπτέρων που θα έχουμε καταρρίψει, θα φτάσει τις εκατοντάδες. Οι Ρώσοι έχουν ήδη χάσει 80 πολεμικά αεροσκάφη, εκατοντάδες τανκς και χιλιάδες στρατιώτες. Σε 19 ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει μεγαλύτερες απώλειες στην Ουκρανία απ’ ότι σε δύο αιματηρούς και μακροχρόνιους πολέμους στην Τσετσενία», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.