Eric Rosengren: Πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων της Fed στο επόμενο έτος

25/06/2021, 23:18
Eric Rosengren: Πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων της Fed στο επόμενο έτος

Ενδεχομένως η αμερικανική οικονομία να εμφανίζει το επόμενο έτος τις προϋποθέσεις για τη μέγιστη απασχόληση και τον πληθωρισμό που θα οδηγούσαν σε αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ανέφερε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Fed Βοστώνης, Eric Rosengren, προσθέτοντας ωστόσο ότι "είναι σημαντικό να εστιάζουμε στα δεδομένα".

Ο Rosengren αρνήθηκε να κάνει κάποια πρόβλεψη για τα επιτόκια, τονίζοντας ότι η πολιτική της Fed θα εξαρτηθεί από οικονομικά δεδομένα.

"Εξαρτάται πραγματικά από την οικονομία", δήλωσε ο Rosengren κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Yahoo Finance. "Αλλά δεν θα με εκπλήξει, με βάση τις τρέχουσες προβλέψεις και τα δεδομένα που βλέπουμε εάν θα πληρούνται τα κριτήρια ήδη από τα τέλη του επόμενου έτους", ανέφερε.

Ο Rosengren τόνισε πως αναμένει ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί λίγο υψηλότερα από το 2% το επόμενο έτος. Παρότι επί του παρόντος η αγορά εργασίας υπολείπεται του επιπέδου που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ο πρόεδρος της Fed Βοστώνης σημείωσε ότι η αμερικανική οικονομία θα μπορούσε να προσεγγίσει το επίπεδο πλήρους απασχόλησης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου.