Ρέθυμνο: Σώοι εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι κτηνοτρόφοι

17/02/2021, 11:25
Ρέθυμνο: Σώοι εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι κτηνοτρόφοι

Εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους οι τρεις κτηνοτρόφοι από τα Λειβάδια Ρεθύμνου, για τους οποίους ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμερα το πρωί.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιού σε υψόμετρο 1.000 και πλέον μέτρων στα ορεινά της Ελεύθερνας Μυλοποτάμου, στις Αραβανές. Η διαρκής χιονόπτωση και η μηδενική ορατότητα δεν τους επέτρεψε να κινηθούν προς πιο ασφαλείς περιοχές με αποτέλεσμα να παραμείνουν στο σημείο όπου αποκλείστηκαν.

Τελικά, σήμερα το πρωί, που βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες, μετακινήθηκαν σε σημείο όπου είχαν σήμα τα κινητά τους και μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική.

Η επιχείρηση πάντως συνεχίζεται κανονικά έως ότου οι άνδρες της ΕΜΑΚ συναντήσουν τους κτηνοτρόφους.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης, ανέφερε ότι «οι τρεις κτηνοτρόφοι από χθες το βράδυ δεν είχαν δώσει σημεία ζωής και δεν είχαν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους. Αυτό αρχικά δεν προβλημάτισε, μιας και η περιοχή όπου κινούνται με τα κοπάδια τους δεν έχει σήμα για τα κινητά τους τηλέφωνα. Επειδή, όμως, οι ώρες περνούσαν, υπήρξε ανησυχία οπότε και σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκαν οι Αρχές».