Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης κατά του αστυνομικού

10/03/2021, 21:39
Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης κατά του αστυνομικού

Στο κτίριο της  ΓΑΔΑ προσήχθη αργά το απόγευμα της Τετάρτης ένας 30χρονος ελληνο-ιρακινός, που φέρεται ως ο βασικός δράστης της ομαδικής επίθεσης στον αστυνομικό της ομάδας Δράση, χθες στη Νέα Σμύρνη.

Προηγήθηκε αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τελικά τη σύλληψή του, στο σπίτι του στη Μαγούλα.

Ο συλληφθείς φέρεται πως ήταν αυτός που, όπως απεικονίζεται και σε βίντεο έτρεξε ταχύτατα προς τη σταματημένη μοτοσικλέτα των αστυνομικών και «γκρέμισε» τον συνεπιβάτη της, στον οποίο αμέσως επιτέθηκαν και χτύπησαν δεκάδες άτομα, για περίπου δυόμισι λεπτά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι οργανωμένος οπαδός αθλητικού σωματείου.

Όπως είπε το πρωί ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο 27χρονος τραυματίας αστυνομικός νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου κατάσταση, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως εξήγησε, τα μηνύματα για την υγεία του νεαρού άνδρα της Δράσης είναι θετικά, καθώς δεν έχουν χτυπηθεί ζωτικά όργανα, αν και έχει δεχτεί αρκετά χτυπήματα στο σώμα του, και στο κεφάλι του.

Τον τραυματία αστυνομικό επισκέφθηκε και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

«Για όσους από τους συμπολίτες μας, είτε φορούν στολή είτε όχι, και έχουν υποστεί βία και τραυματισμούς ευχόμαστε να γίνουν γρήγορα καλά και να μην υπάρξει επανάληψη τέτοιων φαινομένων. Ας αναλογιστεί ο αρμόδιος υπουργός αλλά κυρίως ο πρωθυπουργός ότι με βία και ένα τέτοιο κλίμα στην ελληνική αστυνομία και στην ελληνική κοινωνία δεν βοηθάμε ούτε την κοινωνική ειρήνη, ούτε την πρόοδο και την κοινωνική ευημερία», δήλωσε.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε κατ' αγνώστων, αλλά και σε βάρος του 22χρονου που συνελήφθη χθες στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Στους υπόλοιπους 15 συλληφθέντες, ασκήθηκε κατά περίπτωση ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπουμενης σωματικής βλαβης, καθώς και για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξυβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Και οι 16 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Για τους επτά από τους δεκαεξι κατηγορουμένους, η δικογραφία διαχωρίστηκε, καθώς είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων.

Χθες προσήχθησαν άλλα 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέτασή τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία, 27χρονος άνδρας της Δράσης και άλλοι δύο με κατάγματα στα δάχτυλα. Η ΕΛΑΣ ανέφερε και φθορές σε τουλάχιστον 10 οχήματα.