Ξαναζωντανεύουν οι «οάσεις» δροσιάς της Αθήνας

24/06/2021, 14:32
Ξαναζωντανεύουν οι «οάσεις» δροσιάς της Αθήνας

Ακόμη τρία συντριβάνια επαναλειτουργούν στον δήμο της Αθήνας. Πρόκειται για τα συντριβάνια που βρίσκονται στις πλατείες Μαβίλη, Μαδρίτης και στις οδούς Υμηττού και Ευτυχίδου.

Εδώ και λίγους μήνες ο Δήμος Αθηναίων, με εξειδικευμένους τεχνίτες, έχει ξεκινήσει την αποκατάσταση των μοναδικών αυτών «οάσεων» δροσιάς.

Τα συνεργεία επισκευάζουν τα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, πραγματοποιώντας παράλληλα τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών, «προκειμένου τα συντριβάνια που παρέμεναν παραδομένα στη φθορά και την εγκατάλειψη του χρόνου, να γίνουν ξανά πηγή ζωής και κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμα ακόμη τέσσερα συντριβάνια που βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο, στην Κοραή και στο Πανεπιστήμιο.

Ήδη, έχουν επισκευαστεί και λειτουργούν κανονικά τα συντριβάνια στις πλατείες Κοραή, Τρούμαν, Ιδρύματος Ερευνών, Αττικής, Μεταξουργείου, Ναθαναήλ, Αμερικής, Μεσολογγίου, Λαυρίου, Αιγύπτου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στις οδούς Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον 'Αγιο Νικόλαο Αχαρνών, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (τρία σιντριβάνια) σε Ι. Δροσοπούλου, Επτανήσου και Αγία Ζώνης.