PLAY Αirlines: Ξεκινά πτήσεις από Αθήνα προς Ισλανδία και ΗΠΑ

24/10/2022, 13:05
PLAY Αirlines: Ξεκινά πτήσεις από Αθήνα προς Ισλανδία και ΗΠΑ

Η PLAY airlines θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα με δύο πτήσεις την εβδομάδα

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία PLAY από την Ισλανδία, ξεκίνησε τις πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις από την Αθήνα προς την Ισλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχοντας αρχικά στο πρόγραμμά της δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τις 3 Ιουνίου 2023.

Η PLAY προσφέρει υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και έχει 27 προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων της. Από τη νέα χρονιά στον στόλο της εταιρείας θα λειτουργούν 10 Airbus A320/A321neo.

Η PLAY ιδρύθηκε το 2019 στο Ρέικιαβικ από μια ομάδα στελεχών με εμπειρία στον κλάδο των αερομεταφορών. Πρόκειται για μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ισλανδίας που προσπαθεί να κάνει τα ταξίδια προσιτά για όλους. Εκτελεί πτήσεις μεταξύ Ισλανδίας και Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής από το 2022.

Από την Ισλανδία, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία πραγματοποιεί δρομολόγια προς τέσσερις προορισμούς, τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, τη Βοστώνη και τη Βαλτιμόρη. Ο χρόνος πτήσης από την Αθήνα στο Ρέικιαβικ είναι περίπου 5:30 ώρες και για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ο χρόνος αναμονής για την πτήση ανταπόκρισης θα είναι περίπου 2 ώρες.

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Αθήνα. Όπου έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας έως τώρα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πέσει. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μας και για την Ελλάδα, να έρθουμε δυναμικά και να μειώσουμε το κόστος των πτήσεων προς την Ισλανδία και τις ΗΠΑ από την Αθήνα», δήλωσε ο Birgir Jónsson, Διευθύνων Σύμβουλος της PLAY.