ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με μηδενικούς δασμούς αντιντάμπινγκ οι εξαγωγές στις ΗΠΑ

03/03/2021, 13:44
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Με μηδενικούς δασμούς αντιντάμπινγκ οι εξαγωγές στις ΗΠΑ

Διευκρινίσεις  για την έρευνα αντιντάμπινγκ στις ΗΠΑ παρέχει σε ανακοίνωσή της η εισηγμένη εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Οπως λέει προς το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ.1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Απριλίου 2014 και το άρθρο 2 παρ. 2 περίπτωση (θ) της υπ′ αριθμ. 3/347/12.07.2015 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της από 9ης Οκτωβρίου 2020 (link) ανακοίνωσής της, ότι την 2η Μαρτίου 2021 το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ (US Department of Commerce) εξέδωσε τις οριστικές του αποφάσεις σχετικά με την έρευνα δασμού αντιντάμπινγκ (antidumping duty investigation) αναφορικά με τις εισαγωγές κοινών φύλλων αλουμινίου από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, καθώς και των Μπαχρέιν, Βραζιλίας, Κροατίας, Αιγύπτου, Γερμανίας, Ινδίας, Ινδονησίας, Ιταλίας, Κορέας, Ομάν, Ρουμανίας, Σερβίας, Σλοβενίας, Νοτίου Αφρικής, Ισπανίας, Ταϊβάν και Τουρκίας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ υπολόγισε ένα τελικό περιθώριο ντάμπινγκ (final dumping margin) 0% για εισαγωγές από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Μετά την έκδοση της οριστικής απόφασης του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, η έρευνα για τις εισαγωγές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ περατώνεται χωρίς επιβολή δασμού αντιντάμπινγκ και η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (US International Trade Commission) δεν θα προβεί σε έρευνα για τον καθορισμό της ζημίας αναφορικά με τις εισαγωγές από την Ελλάδα.

Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ διεξάγει τις εργασίες της πάντα προσηλωμένη στις αρχές του δίκαιου εμπορίου και θα συνεχίσει να στηρίζει τους πελάτες της στην αγορά των ΗΠΑ, ως μια από τις κορυφαίες εταιρίες παραγωγής φύλλων αλουμινίου, παγκοσμίως.