ΔΕΗ: Νέο ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ

20/03/2021, 13:44
ΔΕΗ: Νέο ομόλογο ύψους 100 εκατ. ευρώ

Σε συμπληρωματική έκδοση ομολόγου ύψους 100 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η ΔΕΗ.

Σε εκ νέου άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το ομόλογο βιωσιμότητας που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η ΔΕΗ προσανατολίζεται η επιχείρηση ύστερα από την υψηλή ζήτηση που εκδηλώθηκε από ξένους κυρίως επενδυτές.
Όπως διευκρίνιζαν πηγές της ΔΕΗ, δεν θα εκδοθεί νέο ομόλογο αλλά θα ανοίξει και πάλι το βιβλίο για το προηγούμενο ενώ οι οριστικές αποφάσεις για την κίνηση θα ληφθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εφόσον προχωρήσει η διαδικασία, το βιβλίο θα ανοίξει για την άντληση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ, οι προσφορές που εκδηλώθηκαν ξεπέρασαν τα 3 δισεκατ. ευρώ (δηλαδή η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 6 φορές) και η επιχείρηση άντλησε 650 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,875%.

Τα αιτήματα για επανέκδοση προέρχονται κυρίως από επενδυτές του εξωτερικού που ήθελαν να συμμετάσχουν με μεγαλύτερα ποσά στην έκδοση. Η ρήτρα βιωσιμότητας που περιλαμβάνεται στους όρους της έκδοσης προβλέπει ότι η ΔΕΗ δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40 % το 2022 σε σχέση με το 2019 και, αν δεν το καταφέρει, να καταβάλει αυξημένους τόκους στους στους επενδυτές.