Υπερταμείο: Ανάπτυξη για την ΕΥΔΑΠ αλλά και φθηνό νερό για την επόμενη 20ετία

08/04/2021, 19:51
Υπερταμείο: Ανάπτυξη για την ΕΥΔΑΠ αλλά και φθηνό νερό για την επόμενη 20ετία

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) χαιρετίζει την πρόταση μιας συμφωνίας-πλαίσιο στην οποία κατέληξαν το Δημόσιο και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, εκτιμώντας ότι διασφαλίζει με απόλυτο τρόπο το δημόσιο συμφέρον, την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας και την συνέχιση της πολιτικής του φθηνού νερού στην κατανάλωση.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρόταση συμφωνίας-πλαίσιο καθώς κλείνει με επωφελή τρόπο για την ΕΥΔΑΠ και το Ελληνικό Δημόσιο τις εκκρεμότητες παρελθόντων ετών και παράλληλα εξασφαλίζει τη διατήρηση του κόστους του ακατέργαστου νερού σε χαμηλό επίπεδο και για την επόμενη 20ετια.
Κυρίως, όμως, η συμφωνία-πλαίσιο θα παρέχει την απαραίτητη θεσμική στήριξη ώστε να μπορέσει η ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει με νέα πνοή στα επιχειρηματικά της σχέδια. Να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση της εταιρίας, να εκπονήσει ένα νέο, δυναμικό αναπτυξιακό σχέδιο, να υποστηρίξει τα επενδυτικά της σχέδια στο μέλλον.
Η εταιρεία πέρα από τους οικονομικούς στόχους για τη βελτίωση της κερδοφορίας της, αναμένουμε να θέσει και στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (ESG) με κεντρικό άξονα το περιβάλλον του οποίου βασικό στοιχείο, άλλωστε, είναι το ίδιο το νερό.

"Η ΕΥΔΑΠ πλέον, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της με σημαντική προοπτική ανάπτυξης συμβάλλοντας στην οικονομία της χώρας", πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.