Ελλάκτωρ: Ενεκρίθη το ενημερωτικό της ΑΜΚ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

13/07/2021, 22:33
Ελλάκτωρ: Ενεκρίθη το ενημερωτικό της ΑΜΚ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας Ελλάκτωρ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη δημόσια προσφορά έως 133.920.002 νέων μετοχών της,  με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Σημειώνεται ότι η ΑΜΚ της Ελλάκτωρ θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 133,9 εκατ. νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με τιμή διάθεσης 90 λεπτά ανά μετοχή και αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

Τα κεφάλαια τα οποία θα αντληθούν από την προτεινόμενη αύξηση θα διατεθούν ως εξής:

- Ποσό περίπου 20,5 εκατ. θα χρησιμοποιηθεί από την Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας.

- Ποσό περίπου 100 εκατ. για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, Άκτωρ, εντός τριών μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης.

Το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντλήσει η Άκτωρ θα διατεθεί με στόχο να καλύψει υποχρεώσεις από δραστηριότητες του εξωτερικού, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, αλλά και τις υποχρεώσεις της στην ελληνική αγορά, 45 εκατ. και 55 εκατ. αντίστοιχα.

Όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση της Ελλάκτωρ, μέσω της ολοκλήρωσης της αύξησης, θα επιτευχθεί η αλλαγή της εικόνας του ισολογισμού της καθώς και θα εξυγιανθεί - επιταχυνθεί ο κλάδος των κατασκευών.