Απόκτησε σήμερα τις δεξιότητες του αύριο και ετοιμάσου για την αγορά εργασίας

15/06/2022, 11:35
Απόκτησε σήμερα τις δεξιότητες του αύριο και ετοιμάσου για την αγορά εργασίας

Η εμπειρία της πανδημίας και οι εκθετικές τεχνολογικές εξελίξεις μετέβαλαν τους κανόνες του παιχνιδιού για το παρόν και το μέλλον της εργασίας.

Ο επαγγελματίας του αύριο καλείται να προσαρμόζεται συνεχώς στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, να είναι ευέλικτος και να βρίσκεται σε μία διαδικασία συνεχούς μάθησης. Απαιτείται να έχει δεξιότητες, κατάρτιση και εκπαίδευση, ώστε να ανταπεξέρχεται σ’ ένα περιβάλλον που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Να διαθέτει προσόντα που αντιπροσωπεύουν τη νέα εποχή. Με άλλα λόγια: χρειάζεται να αναπτύξει ένα νέο σύνολο δεξιοτήτων, τις δεξιότητες του μέλλοντος, που θα τον καταστήσουν ανθεκτικό, προσαρμοστικό και ελκυστικό στην αγορά εργασίας του αύριο.

Πώς διαμορφώνεται η νέα επαγγελματική πραγματικότητα; Τι δεξιότητες χρειάζεται να έχει ένας νέος για να χτίσει την καριέρα του; Τι εργαλεία είναι διαθέσιμα και ποιος ο βέλτιστος τρόπος να τα αξιοποιήσει προς όφελος του;

Νέα εποχή, νέες προκλήσεις

Η νέα αγορά εργασίας απαιτεί πρωτίστως έναν νέο τρόπο σκέψης, εστιάζοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Η αλλαγή δε θα μας περιμένει, άλλωστε οι διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν από τώρα στη διάθεσή τους νέα εργαλεία και τεχνογνωσία που έχουν αυξήσει σημαντικά τη δυναμική της εξέλιξης και της προόδου. Αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες γύρω από τη χρήση αυτών των εργαλείων, οι επαγγελματίες θα βελτιώσουν το υπάρχον υπόβαθρό τους και θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ενώ θα αποκτήσουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα που θα τους κάνει να ξεχωρίσουν, με βάση τα προσόντα τους και τις νέες απαιτήσεις.

Άλλη μια από τις μεγάλες αλλαγές που έχουν ήδη συντελεστεί είναι η σύνταξη του βιογραφικού ψηφιακά, με κάθε επαγγελματία να διατηρεί πλέον το δικό του διαδικτυακό προφίλ στο μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο στον κόσμο, το LinkedIn. Ακόμα, το παραδοσιακό μάρκετινγκ έχει υποχωρήσει δίνοντας τη θέση του στο digital marketing, βασική προϋπόθεση για μία επιτυχημένη επιχείρηση, με τα social media να αποτελούν το trend που ήρθε για να μείνει.

Αφενός, αποτελούν το βασικό μέσο επικοινωνίας της επιχείρησης με τους πελάτες της, αφετέρου, κυριαρχούν ως ένα ουσιαστικό εργαλείο δημιουργίας περιεχομένου και προώθησης της εικόνας ενός brand. Παράλληλα, κάθε επιχείρηση έχει, κατά κανόνα, τη δική της διαδικτυακή πλατφόρμα για να επικοινωνεί τον σκοπό της και να παρέχει τις υπηρεσίες της – αλλά και να βρίσκει νέους συνεργάτες και εργαζόμενους.

Empowered: ένας πολύτιμος σύμμαχος για να χτίσεις τη δική σου «εργαλειοθήκη»

Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μέλλον που αλλάζει συνεχώς, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναλαμβάνει δράση. Αντλώντας μαθήματα από την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του Youth Empowered, του προγράμματος δωρεάν ενίσχυσης απασχολησιμότητας που υλοποιεί από το 2017, καταγράφοντας σημαντικά αποτελέσματα για τους 20.000 νέους που συμμετείχαν σε αυτό, δημιούργησε την ολιστική ψηφιακή πλατφόρμα Empowered, που προσφέρει εκπαιδεύσεις, εργαλεία και καθοδήγηση που ενισχύουν τις δεξιότητες του αύριο, εξοπλίζοντας έτσι το σύγχρονο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.

Αν ενδιαφέρεσαι κι εσύ να μάθεις τα πάντα για την αγορά εργασίας και τις δεξιότητες του μέλλοντος, σου δίνεται η δυνατότητα να το κάνεις μέσα από τα ψηφιακά Sessions που θα βρεις recorded μέσα στην πλατφόρμα Empowered αλλά και τα live sessions που διοργανώνονται μέσα στη χρονιά.

Η παρακολούθησή τους είναι δωρεάν και συνοδεύεται από σχετική βεβαίωση, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν επαγγελματικές και προσωπικές δεξιότητες για την ενδυνάμωσή τους, γύρω από τους τομείς της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της ενίσχυσης σημαντικών soft skills.

Μπες σήμερα στην πλατφόρμα του Empowered και βρες τα sessions που σου ταιριάζουν όπως:

  • Digital CV: Εισαγωγή στο LinkedIn

Το Νο1 επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως για να προσελκύσεις μελλοντικούς εργοδότες.

  • Εισαγωγή στα Social Media και το Digital Marketing

Οι διαφορές μεταξύ του παραδοσιακού marketing, του digital marketing και του social media marketing.

  • TikTok, Snapchat & Instagram για Επιχειρήσεις

Οι νέες τάσεις των social media.

  • Μυστικά του YouTube

Το YouTube ως εργαλείο προβολής της επιχείρησης σου.

  • Χρησιμοποιώντας το Canva για εντυπωσιακά Social Media Visuals

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το πώς να δημιουργήσεις εντυπωσιακά γραφικά για τα social media, χρησιμοποιώντας το Canva.

Πλούσιο περιεχόμενο και περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια του προγράμματος θα βρείτε στην πλατφόρμα Empowered.