Φθίνει… η ΕΣΗΕΜΘ

20/06/2022, 15:24
Φθίνει… η ΕΣΗΕΜΘ

Ανταλλαγές μομφών και κατηγοριών, απειλές για αγωγές, μάχη για τα μικρά και προσωπικά συμφέροντα περιελάμβανε η απολογιστική Γ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ.

Τα μεγάλα ζητήματα, όπως είναι οι ζημιές, τα υπέρογκα έξοδα και χαμηλή αποτελεσματικότητα σε όλα τα πεδία, δεν συζητήθηκαν.

Η Γ.Σ. ξεκίνησε με μια σειρά τυπολατρικών επιχειρημάτων ερμηνείας του καταστατικού.

Το προεδρείο έβαλε προσκόμματα στο χρονίζον πρόβλημα της συμμετοχής των ανέργων στις συλλογικές διαδικασίες, που ζητούσαν να συζητηθεί οι μισές (3) από τις ενεργές παρατάξεις.

Στη συνέχεια ο απολογισμός δεν αναλύθηκε με λεπτομέρειες, αλλά συζητήθηκε βιαστικά.

Δεν ακούστηκε πώς θα σταματήσει η παραγωγή ζημιών που δημιουργεί οικονομικό πρόβλημα στην ένωση ούτε αν θα γίνει κάποια κίνηση προάσπισης των επισφαλών εργαζομένων και ενίσχυσης των ανέργων.

Δεν ακούστηκε τίποτα για τα υπέρογκα ανεξόφλητα δάνεια που χρονίζουν.

Ελάχιστα συζητήθηκε η κατάσταση σα μικρά ΜΜΕ και περισσότερο στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις απασχόλησης δημοσιογράφων που είναι δημόσιου χαρακτήρα (ΔΕΠΘΕ, ΑΠΕ, ΕΡΤ3).

Η αντιπαράθεση του Δ.Σ. που οδήγησε σε τρία αδιέξοδα και δίχασε την ένωση συνεχίστηκε στο πλαίσιο μια Γ.Σ., στην οποία, σύμφωνα με το απολογιστικό σημείωμα, ψήφισαν μόλις 84 άτομα από το 908 των μελών, δηλαδή λιγότερο από το 10%.

Η μικρή συμμετοχή είναι η επιβεβαίωση πως η ΕΣΗΕΜΘ φθίνει.

Ένταση και δυσαρέσκεια

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ εξέφρασε τελικά τη δυσαρέσκειά της προς τη διοίκηση της δημοτικής εταιρίας του TV 100 και του Radio 100 για την εν κρυπτώ προκήρυξη πρόσληψης διευθυντή.

Η ένταση ήταν προφανής, καθώς δύο από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ είναι διευθυντές στη δημοτική εταιρία και ένα μέλος εκπρόσωπος των εργαζομένων στη διοίκηση...