Επεκτείνεται η συνεργασία Enterprise Greece και Ebay για την ενίσχυση των εξαγωγών

24/02/2021, 20:20
Επεκτείνεται η συνεργασία Enterprise Greece και Ebay για την ενίσχυση των εξαγωγών

Την επέκταση της στρατηγικής τους συνεργασίας ανακοίνωσαν σήμερα η  Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, και η eBay, παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης .

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά την Α’ φάση της συνεργασίας τους, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, υλοποίησαν ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο να προωθήσει τις πιο ώριμες εξαγωγικά ελληνικές επιχειρήσεις στις αγορές που δραστηριοποιείται η πλατφόρμα της eBay, δηλαδή σε 190 αγορές.

Μετά την ολοκλήρωση και αξιολόγηση της Α’ Φάσης του Προγράμματος, αφενός διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αξιόλογες προοπτικές ανάπτυξης και αφετέρου αναδείχθηκαν σημαντικές ανάγκες εκπαιδευτικού χαρακτήρα καταρχήν, και μετέπειτα, περαιτέρω στήριξης για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων και B2C εξαγωγικών καναλιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Enterprise Greece ανακοίνωσε ότι προχωρά στη Β’ Φάση της συνεργασίας της με τον παγκόσμιο κολοσσό, υποστηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις, μέσα από την ενίσχυση του ψηφιακού τους μετασχηματισμού και την παγκόσμια προβολή τους με την σφραγίδα της eBay.

Κατά τη Β’ φάση, η συνεργασία των δύο εταίρων θα λάβει τη μορφή ενός εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα συνοδεύεται από εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική υποστήριξη, ώστε οι ελληνικές εταιρείες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη ψηφιακή παρουσία στις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας για περαιτέρω ενημέρωση για αυτές τις υπηρεσίες, καθώς η ανωτέρω διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο "e-exports Academy: an Enterprise Greece initiative in collaboration with eBay”, συγκέντρωσε 625 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες.