Δημοσκόπηση Alico: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

19/02/2021, 20:02
Δημοσκόπηση Alico: Στις 15,5 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνόν κόμμα της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί διαφορά 15,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alico για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open Beyond. 

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ 38%, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 23,5%, ΚΙΝΑΛ 6,6%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,6% και ΜέΡΑ25 3%.

Από τα εκτός Βουλής κόμματα, 1,3% λαμβάνει η "Πλεύση Ελευθερίας" της πρώην προέδρου της Βουλής και πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Προβάδιμα 20 μονάδων διατηρεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του τέως πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση περί του ποιον εμπιστεύονται οι ερωτηθέντες για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης: 41% επιλέγει τον κ. Μητσοτάκη, 33% "κανέναν", ενώ το 21% τον κ. Τσίπρα.

Υπέρ της αναθεώρησης της νομοθεσίας, προκειμένου να μην παραγράφονται αδικήματα που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση, τάσσεται το 86% όσων ερωτήθησαν, ενώ το 5% τοποθετείται αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική.

Το 51% δηλώνει όχι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός στην πρόσφατη κακοκαιρία "Μήδεια", με το 49% να δηλώνει ικανοποιημένο. Για την Αττική, τα ανάλογα ποσοστά είναι 61% και 39%.

Ικανοποιημένο από την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού δηλώνει το 48%, έναντι 40% που δηλώνει μη ικανοποιημένο, με τα ποσοστά πάντως ιδιαίτερα βελτιωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Ιανουαρίου.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 15ης και 18ης Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, με εύρος στατιστικού σφάλματος +/-3,1%.