Νέος διοικητής στην Υπηρεσία Ασύλου ο Μάριος Καλέας

16/04/2021, 12:42
Νέος διοικητής στην Υπηρεσία Ασύλου ο Μάριος Καλέας

Νέος διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου αναλαμβάνει ο Μάριος Καλέας, μέχρι πρότινος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νήσων Αιγαίου της ίδιας Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ο νυν διοικητής της Υπηρεσίας, Μάρκος Καραβίας, θα αναλάβει καθήκοντα συμβούλου του υπουργού Μετανάστευσης, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ.

Ο Μάριος Καλέας εργάζεται στην Υπηρεσία Ασύλου από το 2013. Είναι υπάλληλος βαθμού Α΄, πτυχιούχος των Πανεπιστημίων Μακεδονίας και Θεσσαλίας, στους κλάδους των Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης. Απέκτησε μεταπτυχιακό με εξειδίκευση στην κοινωνική πολιτική από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εν συνεχεία πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σάντερλαντ στον τομέα της διαχείρισης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Από το 2013 εργάζεται ως τακτικό προσωπικό στην Υπηρεσία Ασύλου. Τον Αύγουστο του 2016 κλήθηκε ως προϊστάμενος του ΠΓΑ Λέσβου να διαχειριστεί τις αυξημένες ροές στη Λέσβο. Από τις 8 Ιανουαρίου 2021 είναι προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γραφείων Ασύλου Νήσων.