Βουλή: Με αυξήμενη πλειοψηφία πέρασε το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID 19

08/06/2021, 19:51
Βουλή: Με αυξήμενη πλειοψηφία πέρασε το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID 19

Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη θέσπιση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid-19 και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.,

Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ενώ το καταψήφισαν ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜέΡΑ25.

"Δεν αξίζει αυτή η άρνηση απέναντι στους Έλληνες που προσπαθούν και αγωνίζονται για ένα μέτρο που πρότεινε η Ελλάδα και θέσπισε η ΕΕ, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες στους μετακινήσεις τους και να ενισχυθεί ο τουρισμός", τόνισε ο κ. Γεωργαντάς και επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι δεν αναγνωρίζει το λάθος του, ότι είχε κάνει λάθος εκτίμηση για το ψηφιακό πιστοποιητικό. "Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει πιστοποιητικό ανωριμότητας τη πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού ενώ αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί. Δεν πρέπει να το βλέπουμε στενά κομματικά γιατί ο κόσμος θέλει να καινοτομεί η χώρα και να δίνει παραδείγματα", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Παράλληλα μίλησε για την ανάγκη "ουσιαστικής συστράτευσης όλων ώστε να πειστούν και όσοι ακόμα είναι δύσπιστοι ότι το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην πανδημία".

"Πρέπει να πληροφορούμε σωστά τον κόσμο και να μην παραπληροφορούμε. Το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 έγινε με την αρωγή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η οποία συμφώνησε ότι τα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών είναι επαρκέστατα", κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ