Χρ. Σταϊκούρας: Μέσα στον Μάρτιο οι αποφάσεις για την «επιταγή ακρίβειας»

05/03/2022, 14:17
Χρ. Σταϊκούρας: Μέσα στον Μάρτιο οι αποφάσεις για την «επιταγή ακρίβειας»

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, επισήμανε ότι τα όποια μέτρα είναι αδύνατον να καλύψουν στο σύνολό του το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον προϋπολογισμό τους νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στη μείωση της φορολογίας, στην «επιταγή ακρίβειας» και στη «γενναία αύξηση», όπως χαρακτηριστικά είπε, του κατώτατου μισθού αναφέρθηκε με έμφαση ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την ακρίβεια και τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποσό και τα κριτήρια για την «επιταγή ακρίβειας», σημειώνοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Μάρτιο και αφού είναι γνωστά το μεγέθη του προϋπολογισμού και ο δημοσιονομικός χώρος που προκύπτει.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει άμεσα να λάβει δραστικά μέτρα ώστε να στηρίξει πανευρωπαϊκά τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων και όχι μόνο στο κομμάτι του ενεργειακού κόστους. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι πρέπει να δώσει τη δημοσιονομική ευρυχωρία στα κράτη-μέλη για τα μέτρα στήριξης.

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, επισήμανε ότι τα όποια μέτρα είναι αδύνατον να καλύψουν στο σύνολό τους το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον προϋπολογισμό τους νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τη γενικευμένη ακρίβεια.