Ο Απ. Χρήστου στο ΑΠΕ: «Στο Τόκιο μπορώ να διεκδικήσω πολλά πράγματα»

15/07/2021, 11:21
Ο Απ. Χρήστου στο ΑΠΕ: «Στο Τόκιο μπορώ να διεκδικήσω πολλά πράγματα»

Ο Απόστολος Χρήστου σε ηλικία 24 ετών θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Μετά την εμπειρία του Ρίο στο Τόκιο θα ταξιδέψει με πολλές αξιώσεις. Θα συμμετάσχει σε 5 αγωνίσματα και στόχος του είναι η διάκριση τόσο στα 100μ. ύπτιο, όσο και στα ομαδικά. Ο Ελληνας πρωταθλητής μίλησε στο ΑΜΠΕ και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι μπορεί να διεκδικήσει πολλά πράγματα στην Ιαπωνία. Θεωρεί ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λειτούργησε ευεργετικά, καθώς εξελίχθηκε σαν αθλητής, ενώ τονίζει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Αναλυτικά η συνέντευξη

ΕΡ: Η αντίστροφή μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εχει ξεκινήσει. Εσεις πως βιώνεται αυτό το διάστημα;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω σε 5 αγωνίσματα. Τα περισσότερα που έχω συμμετάσχει ποτέ. Πιστεύω πως πλέον έχω την εμπειρία και με την εξέλιξη που έχω δείξει τα τελευταία πέντε χρόνια, μπορώ να διεκδικήσω πολλά πράγματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες . Κυρίως στα ατομικά μου αγωνίσματα 100μ. ύπτιο και 100μ. ελεύθερο».

ΕΡ: Η προετοιμασία σου έχει κυλήσει ομαλά; Είσαι ευχαριστημένος;
«Η αλήθεια είναι ότι πήγε αρκετά καλά. Στους τελευταίους αγώνες έδειξα ότι είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Συνεχίζω τις εντατικές προπονήσεις κι όσο πλησιάζουν οι Αγώνες θα προετοιμαστούμε και ψυχολογικά και σωματικά για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

ΕΡ: Στις τελευταίες διοργανώσεις έχεις σημειώσει πολλές επιτυχίες. Εχει έρθει η ώρα για ένα Ολυμπιακό μετάλλιο;
«Η αλήθεια είναι με τα στοιχεία που έχω δείξει φέτος, ο στόχος που έχω θέσει τον τελικό στα 100μ. ύπτιο είναι εφικτός. Με ψυχραιμία και μία καλή κούρσα μπορώ να τον πετύχω. Από εκεί και πέρα στον τελικό όλα μπορούν να συμβούν. Όταν έχεις μια διαδρομή, έχεις και μία πιθανότητα».

ΕΡ: Εκτός από τον τελικό στα 100μ. ύπτιο ποιοι είναι οι στόχοι σου στη διοργάνωση;
«Σίγουρα τα 100μ. ύπτιο είναι ο βασικός μου στόχος. Γενικότερα θέλω μια πολύ καλή εμφάνιση και στα ομαδικά αγωνίσματα, όπου έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για διάκριση»

ΕΡ Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λειτούργησε ευεργετικά;
«Πιστεύω με βοήθησε πολύ ο ένας χρόνος παράτασης. Εξελίχτηκα ακόμα περισσότερο ως αθλητής. Βελτίωσα πολλά πράγματα στον αγώνα μου και με βοήθησε γιατι είμαι ακόμα πιο έμπειρος και με περισσότερη αυτοπεποίθηση».