Βήμα – Βήμα προς τις 1000 μονάδες

16/04/2021, 08:57
Βήμα – Βήμα προς τις 1000 μονάδες

Aπνευστί σχεδόν  και δίχως υπερβολές η χρηματιστηριακή αγορά  υπερέβη ελαφρά τις 900 μονάδες συμπληρώνοντας εννέα συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με εναλλαγές στις κερδισμένες μετοχές.

 

Αρκετοί πλέον προβλέπουν ακόμη και σε μια πιθανή αναβάθμιση απο την S&P στις 23 Απριλίου, αν και είναι σχετικά νωρίς οι οίκοι να δώσουν μια ώθηση δίχως να δουν προηγουμένως απτό αποτέλεσμα. Εκτός απο την άνοδο στις τράπεζες, στις ενεργειακές μετοχές, στις μεταλλευτικές κλπ την τελευταία εβδομάδα μια εταιρεία κοινής ωφέλειας, η Ευδαπ, πλησίασε σε κέρδη τις υπόλοιπες κερδοφόρες του Ftse25 καθώς η επικείμενη συμφωνία με το Δημόσιο για το αδιύλιστο νερό προεξοφλεί μεγαλύτερη κερδοφορία καθώς το κόστος χαμηλώνει κατά 35% σε σχέη με την περίοδο 2013-2020.

Με αφορμή, όμως, την Ευδαπ αλλά και τις θετικές εξελίξεις σε τράπεζες , ΔΕΗ, ενέργεια θα διαπιστώσει κανείς εκ υστέρων βεβαίως, ότι, η πορεία προς τις 1000 μονάδες κτίζεται μεθοδικά βήμα- βήμα. Η επόμενη ημέρα με μια σχεδόν εξασφαλισμένη υπερκάλυψη στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς θα είναι αφορμή για να εισρεύσουν νέα κεφάλαια στην Αθήνα, όταν ήδη οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν αποδόσεις 20-33% απο τις αρχές του χρόνου.