Επανάληψη της τηλεδιάσκεψης Σταϊκούρα με τραπεζίτες για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

29/06/2021, 22:56
Επανάληψη της τηλεδιάσκεψης Σταϊκούρα με τραπεζίτες για χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

Θα επαναληφθεί στα μέσα Ιουλίου, με δύο βασικά θέματα, τη βελτίωση χρηματοδότησης και το κόστος των δανείων, η ευρεία τηλεδιάσκεψη, με θέμα: “Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)” που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Αυτό σημειώνει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με σχετική επιστολή του συνεχάρη τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης ευρείας τηλεδιάσκεψης, με θέμα: “Η συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με έμφαση στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)”. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του τραπεζικού συστήματος, φορέων της αγοράς καθώς και η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Από την τηλεδιάσκεψη προέκυψαν ενδιαφέρουσες απόψεις, τοποθετήσεις και στοιχεία ένθεν κακείθεν.

Μετά από πρόταση του υπουργού, κρίθηκε αναγκαίο απ’ όλους, η τηλεδιάσκεψη να επαναληφθεί στα μέσα Ιουλίου, με δύο βασικά θέματα: τη βελτίωση χρηματοδότησης και το κόστος των δανείων.

Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αγορά σύντομα και αφορά στις “παγωμένες” επιταγές, καθώς επίσης και στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει ως “επιταχυντής” χρηματοδότησης η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Επεσήμανε ότι μπορεί οι ελληνικές ΜμΕ να υστερούν, σύμφωνα με έρευνες, σε καινοτομία και εξωστρέφεια, αλλά και οι ελληνικές τράπεζες υστερούν σε καινοτομία και εξωστρέφεια χρηματοδότησης και πρόσθεσε ότι, στόχος κυβέρνησης, τραπεζών και επιχειρηματικότητας, πρέπει να είναι πρώτα η ενδυνάμωση και μετά η μεγέθυνση των περίπου 820.000 ΜμΕ στην Ελλάδα.

Το Ε.Β.Ε.Π. απέστειλε, σε όλους τους συμμετέχοντες, αναλυτικό κείμενο με παρατηρήσεις και προτάσεις για τις προοπτικές χρηματοδότησης των ΜμΕ, καθώς και για τις ευκαιρίες πρόσθετης οικονομικής στήριξης, σε επιχειρήσεις όλων των τομέων της οικονομίας.