Χ.Α: Άνοδος 0,77% με ώθηση από την Alpha Bank

28/04/2021, 17:42
Χ.Α: Άνοδος 0,77% με ώθηση από την Alpha Bank

Στις 910,37 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνεδρίαση της Μ. Τετάρτης, κατά 0,77% πιό πάνω από το κλείσιμο της Μ. Τρίτης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 80,4 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,85%, στις 2.208,74 μονάδες. Ο δείκτης Mid Cap έκλεισε στις 1.352,62 μονάδες, με άνοδο 0,89%. Ο δείκτης των τραπεζών κατέγραψε κέρδη 1,90%, κλείνοντας στις 605,33 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η Attica Bank έκλεισε με άνοδο 30%, η Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 3,56%, με τη Βιοχάλκο και τον Ελλάκτωρ να ακολουθούν με +2,41% και +2,19% αντίστοιχα. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Coca Cola, ΟΠΑΠ, Λάμδα και Eurobank, με τις ΟΤΕ, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλή, ΕΧΑΕ, Σαράντη και Aegean να κλείνουν με ήπια κέρδη.

Αντίθετα, η Πειραιώς σημείωσε απώλειες 9,26%, με την Jumbo να υποχωρεί κατά 2,27%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και ΕΥΔΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Titan, Motor Oil και ΔΕΗ. Χωρίς μεταβολή τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν η μεταβλητότητα με τις συναλλαγές να παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο των προηγούμενων συνεδριάσεων. Η μικρή άνοδος εδραιώθηκε μετά από ένα ωστόσο ένα μίνι ράλι της Alpha Bank και την μικρή άνοδο των μετοχών των υπολοίπων τραπεζών εκτός της Πειραιώς.

Η αγορά εξακολούθησε και σήμερα να παίρνει στήριξη από το γεγονός ότι το σχέδιο Ανάκαμψης της ελληνικής κυβέρνησης είχε θετική υποδοχή στις Βρυξέλλες. Μια ένδειξη, δηλαδή, ένδειξη ότι η Ελλάδα θα επιταχύνει τις ενέργειες για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Είναι άλλωστε ένας καταλύτης που έχει τονιστεί από το σύνολο των αναλυτών ως εκείνος που θα δώσει τη μεγάλη ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τα πρώτα 4 δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χώρα μας αναμένονται στα μέσα ή και στο τέλος του Αυγούστου, από εκεί και μετά, περίπου, θα έχουμε εισροές της τάξης των 6 δισ. ετησίως, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.