Χ.Α: Αλλαγή κλίματος στο "παρα πέντε" και οριακή υποχώρηση 0,02%

09/06/2021, 17:50
Χ.Α: Αλλαγή κλίματος στο

Στις 913,34 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,02%, έναντι της συνεδρίασης της Τρίτης. Η αξία των συναλλαγών ήταν 76,7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,03%, στις 2.219,48 μονάδες. Ο δείκτης Mid Cap έκλεισε με πτώση 0,35%, στις 1.421,64 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 1,85% στις 588,66 μονάδες

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν ο ΟΠΑΠ, η ΓΕΚ Τέρνα, η Jumbo, η Coca Cola και ο Μυτιληναίος έκλεισαν με απώλειες άνω του 1%, αν και σε μεγάλο μέρος της συνεδρίασης αρκετές βρέθηκαν σε θετικά εδάφη. Ήπια πτωτικά έκλεισαν και οι ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Εθνική, Titan, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΤΕ.

Αντίθετα, ο Ελλάκτωρ έκλεισε με άνοδο 4,36%, με την Πειραιώς, την Alpha Bank και τη Eurobank να αντισταθμίζουν την πτώση του ΓΔ, αφού έκλεισαν με κέρδη άνω του 2%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο και Λάμδα,με τις Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν αμετάβλητες.

.Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν η απότομη αλλαγή του κλίματος κατά την τελευταία ώρα των συναλλαγών όπου παρά την ανοδική κίνησή του ο Γενικός Δείκτης πέρασε σε αρνητικό έδαφος, στις δημοπρασίες.

Σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στο Roadshow της ΕΧΑΕ, η μεγάλη διαφορά της ελκυστικότητας των ομολόγων και των μετοχών δεν φάνηκε . Κατά την πρώτη ημέρα του roadshow στελέχη του οικονομικού επιτελείου, της ΕΧΑΕ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και των τραπεζών αναφέρθηκαν στο περίγραμμα των πρωτοβουλιών που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην οικονομία, ώστε αφενός να προλάβει την ανάκαμψη και αφετέρου να διορθωθούν οι ανισορροπίες που προκλήθηκαν κατά τα πολύμηνα περιοριστικά μέτρα της οικονομικής δραστηριότητας.