X.A: Μικρά κέρδη 0,28% λόγω στήριξης από δεικτοβαρείς τίτλους

22/06/2021, 17:48
X.A: Μικρά κέρδη 0,28% λόγω στήριξης από δεικτοβαρείς τίτλους

Στις 908,10 μοναδες έκλεισε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά 0,28% πιό πάνω από το κλέισιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 60,7 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE 25, έκλεισε με άνοδο 0,19%, στις 2.196,22 μονάδες, Ο δείκτης Mid Cap έκλεισε με άνοδο 0,56% κλείνοντας στις 1.424,50 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 0,54% στις 572,73 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η Aegean έκλεισε με κέρδη 3,86%, με τις ΕΧΑΕ και Coca Cola να στηρίζουν την αγορά με το +2,40% και +2,20% που σημείωσαν. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Eurobank, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Alpha Bank, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης.

Αντίθετα, ΕΛΧΑ και Μυτιληναίος έκλεισαν με απώλειες 2,34% και 2,02% αντίστοιχα, με τους ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο και Jumbo να ακολουθούν με πτώση που ξεπέρασε το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ, Titan, Motor Oil, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνική.

Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν η απόπειρα της αγοράς να σταματήσει την πτωτική πορεία του δέυτερου δεκαήμερου του Ιουνίου, καθώς και η στήριξη, για τον σκοπό αυτό, σε πολύ συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές για να ανακόψει τις πιέσεις που άσκησε στους δείκτες η πλειονότητα των αρνητικών τίτλων.

Από εδώ και στο εξής, τα πιό σημαντικά γεγονότα που αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι είναι οι δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, της Alpha Bank και του Ελλάκτωρα, οι οποίες αναμένεται να απορροφήσουν μέρος της ρευστότητας. Ακόμη, άλλος παράγοντας που μπορεί να κρίνει έστω και έμμεσα την πορεία της αγοράς είναι και οι εξελίξεις στον τουρισμό και οι επιδόσεις του συγκεκριμένου κλάδου της οικονομίας σε σχέση με πέρσι.