Χ.Α: Μικρή άνοδος 0,46% λόγω ανάσχεσης του ρυθμού θετικής αντίδρασης

22/07/2021, 18:05
Χ.Α: Μικρή άνοδος 0,46% λόγω ανάσχεσης του ρυθμού θετικής αντίδρασης

Στις 858,13 μονάδες έκλεισε σήμερα, Πέμπτη, ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά 0,46% πιό πάνω από το κλείσιμο της Τετάρτης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 33,3 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,40%, στις 2.053,72 μονάδες. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) έκλεισε με άνοδο 0,84% στις 1.406,39 μονάδες. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 513,32 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν η Aegean έκλεισε με κέρδη 2%, με τις ΕΧΑΕ, Coca Cola, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo και Λάμδα.

Αντίθετα, ΟΛΠ και Εθνική σημείωσαν απώλειες 1,72% και 1,35% αντίστοιχα, με τις ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο, Titan, Ελλάκτωρ, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια και Alpha Bank να κλείνουν με μικρή πτώση. Χωρίς μεταβολή η Πειραιώς.

Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η πτώση των ρυθμών της ανοδικης αντίδρασης, η οποία όμως δεν μπόρεσε να ανασχέσει την θετική πορεία με αποτέλεσμα μετά από τρείς συνεχείς συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης να "ακουμπά" και τις 860 μονάδες, από τις 830 μονάδες που βρέθηκε στα χαμηλά της Δευτέρας.

Σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας είναι οι ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας που εξακολουθούν να επηρεάζουν το ΧΑ, όπως, άλλωστε, και όλες τις αγορές του πλανήτη. Από την άλλη πλευρά είναι και η εποχικότηταπου δεν βοηθά. Παράλληλα, η αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία ανακόπτει την διάχυση ξένων κεφαλαίων σε πιο περιφερειακές αγορές, όπως είναι η ελληνική.