Ο Μακ Περιστέρης και οι Ολλανδοί!

27/04/2019, 13:00
Peristeris-George-TERNA-750x392-copy

Θέλω να εξομολογηθώ ότι ο Γιώργος Περιστέρης μου είναι εξαιρετικά συμπαθής! Και μάλιστα υπήρξαμε φίλοι πολλά χρόνια πριν, τις εποχές της μόδας του Χρηματιστηρίου και των κατασκευών, πριν ακόμη εκδοθεί η «Αξία» το 1998!!! Βεβαίως μετά ο Γιώργος διά μέσου Νίκου Καμπά, μεγαλομετόχου της ΓΕΚ, ο οποίος απεβίωσε προσφάτως, αισθάνθηκε ότι ανήκει στην παρέα του Μεγάρου Μουσικής, του συγχωρεμένου Λαμπράκη και του υπόδικου - πτωχευμένου σήμερα Ψυχάρη! 

Και ακολούθησε τον εύκολο δρόμο! Αυτόν εκ των δύο που καλείσαι να επιλέξεις όταν βρίσκεσαι στο κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής! Εμείς επιλέξαμε τον άλλο δρόμο: τον δύσκολο! Οπότε είναι προφανές γιατί οι δρόμοι μας έκτοτε δεν συναντήθηκαν, παρά τις προσπάθειες κοινών φίλων!
Θα συναντιόμασταν σε κάποια αίθουσα δικαστηρίων, όμως πιστεύω ότι ούτε αυτό θα γίνει, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μερίμνησε με τον νέο ποινικό νόμο να απαλλάξει τους προνομιακούς συνομιλητές από βαριά φορτία. Βεβαίως δεν θα ήθελα ποτέ να δω έναν άνθρωπο με τον οποίο έχω ανταλλάξει δυο καλές κουβέντες να έχει πρόβλημα! Υπάρχουν αρχές σε αυτή τη ζωή που κάποιοι έστω ρομαντικά τις σέβονται και τις τηρούν! Οπότε η στάση μου απέναντί του ήταν και είναι απόλυτα προβλέψιμη!

Πέρα από αυτά ωστόσο, δεν μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι μια τέτοια αυτοκρατορία, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θα άφηνε ο Περιστέρης να του την πάρουν μέσα από τα χέρια! Ένα έργο ζωής με τεράστια δυναμική που με βάση τα δεδομένα των καιρών έπαιζε σχεδόν μόνος του στον κλάδο των κατασκευών, ενώ ήταν τεράστιος και στο κομμάτι της ενέργειας.
Όμως, ο Γιώργος πλήρωσε την αμετροέπειά του απέναντι σε αυτούς που τον στήριξαν! Αρνήθηκε να πάρει το ποσοστό του Κάμπα όταν ο απελθών το είχε πραγματικά ανάγκη. Και όταν βρέθηκαν οι Ολλανδοί, το πούλησε χωρίς δεύτερη σκέψη αρνούμενος κάθε συζήτηση με τον Περιστέρη! Και αντί ο Γιώργος να μπλοκάρει το ποσοστό της χήρας Κάμπα, το άφησε κι αυτό. Όπως άφησε και το ποσοστό της York!

Και κατόπιν αυτών σε λίγο οι Ολλανδοί θα φτάσουν το 35 τοις εκατό με τα option που έχουν και ο Περιστέρης θα μείνει με το 15 τοις εκατό! Και κάθε μέρα της ζωής του από εδώ και πέρα θα εύχεται να μην ξυπνήσουν ανάποδα οι Ολλανδοί και τον πετάξουν από μάνατζερ! Ό,τι σκέφτεται δηλαδή ο κάθε υπάλληλος μιας πολυεθνικής! Ένα εξώδικο ολλανδικής προέλευσης θυροκολλημένο στην πόρτα του γραφείου του!

Δυστυχώς ο Γιώργος Περιστέρης δείλιασε να χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες, που τον παρακάλαγαν, αντί ενός ποσού περίπου 80 εκατ. ευρώ και να καθαρίσει Ολλανδούς και όποιους άλλους μνηστήρες!
Λέγεται ότι τον επηρέασαν οι φημολογούμενες στην πιάτσα κέλτικες ρίζες του, οπότε εκ του αποτελέσματος ο φίλος Γιώργος δύναται να αποκαλείται και Μακ Περιστέρης!

Και πολύ φοβάμαι ότι τώρα, πέραν των ειδικών σχέσεων που αναπτύσσει και με τους... επόμενους διαχειριστές της εξουσίας, θα πρέπει να ταΐζει τα γνωστά μίντια που απλόχερα πριμοδότησε εδώ και χρόνια, είτε λόγω δίκης του σχέσης είτε κατόπιν κυβερνητικής εντολής, όχι για να του κάνουν αβάντα στις δουλειές που θέλει να πάρει, αλλά για να τον παρουσιάζουν ως υπάλληλο καλό και ικανό. Με απλά λόγια για να μη χάσει τη δουλειά του...